Svijet životinja

Upoznajte mješanca konja i zebre

Upoznajte mješanca konja i zebre
Foto: Instagram / Screenshot | Upoznajte mješanca konja i zebre

Ponekad naiđete na životinje neobičnog izgleda za koje u prvi mah niste sigurni kojoj vrsti pripadaju.

The Skydog Sanctuary je na svom Instagram profilu podijelilo snimak spašenog mješanca konja i zebre kojem su dali ime Pet.

Pet izgleda kao klasičan smeđi konj, osim što su njegove noge nešto kraće i zdepastije, lice mu je slično zebrinom, a neke dijelove njegovog tijela krase tipične zebrine pruge. Pet je spašen s aukcije na kojoj su se prodavale egzotične životinje i odveden je u sklonište s još tri kobile.

Ovo je mjesto na kojem će se o njemu brinuti ljudi kojima je stalo do njegove dobrobiti.

U opisu Instagram videa napisali su: "Kako neobičan prizor – i zvuk."

U nastavku su opisali da ga je jedna žena spasila s aukcije, a zatim marljivo radila na tome da mu pomogne u prilagodbi na život s porodicom. Željela je u njemu probuditi njegove "konjske" gene, ali je na kraju zaključila da su geni zebre pobijedili - Pet najviše uživa kada slobodno trči.

Pratioci su bili šokirani kada su pogledali video jer nisu bili svjesni da ovakvi hibridi zbilja postoje, a posebno da ih neko ukršta s namjerom. Takođe, nikada nisu čuli kako se životinje oglašavaju..

Jedan od komentara glasio je: "Pokušao sam pronaći kako se čuju zebre. Pet ne zvuči kao zebra, već tačno kao mješanac konja i zebre. Način na koji je stvoren, prilično je ružan, ali on je prekrasno biće i sjajno je što je utočište pronašao u The Skydog Sanctuaryju. Ovo je apsolutno najbolje mjesto za njega."

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije