Svijet životinja

Tri načina koji će spriječiti nadimanje i gasove kod vašeg psa

Tri načina koji će spriječiti nadimanje i gasove kod vašeg psa
Foto: Pixabay/Ilustracija | Tri načina koji će spriječiti nadimanje i gasove kod vašeg psa

Svi psi obožavaju zvuk udaranja granula u činiju što znači samo jedno: vrijeme za doručak, ručak ili večeru.

Psi su ponekad toliko uzbuđeni zbog serviranja hrane da bi, čini se, mogli da odjednom progutaju cijelu činiju ili da to urade u roku od nekoliko minuta. Ali, poslije ovakvog halapljivog jedenja obično slijede bolno nadimanje ili gasovi.

Ako vaš pas jede obrok kao brzi Gonzales, trebalo bi da razmislite o alternativnim metodama hranjenja.

Spora hranilica obavlja odličan posao, ali će vaš ljubimac vjerovatno brzo ukapirati kako ona funkcioniše i naći će način da ubrza stvar, odnosno usisaće hranu.

Ipak, postoje načini da psa natjerate da jede sporije.

Ova "uradi sam" rješenja će pomoći ljubimcu da "povuče ručnu" dok jede i samim tim će hranu variti sporije i pravilnije, a pojava gasova i nadimanja biće svedena na minimum ili ih uopšte neće biti.

1. Metoda teniske lopte

Ovaj prvi "uradi sam" način usporavanja hranjenja psa je najlakši, jer jedino što će vam biti potrebno je teniska loptica (ili neka druga loptica sa kojom vaš pas voli da se igra). Stavite hranu u činiju i ubacite lopticu unutra. Lopta bi trebalo da uspori psa i da mu omogući da sporije jede kako bi se pomalo posvetio i njoj.

2. Metoda kalupa za mafine

Ako imate stari kalup za mafine, okrenite ga naopako i stavite na pod, a zatim rasporedite hranu između izdignutih kalupa zbog kojih će pas morati da jede sporije.

3. Metoda bujona

Još jedan "uradi sam" način usporavanja psa koji prebrzo jede je dodavanje bujona, odnosno neslane supe ili tečnosti u suvu hranu. Malo vode bi vjerovatno imalo isti efekat, ali bi ukus hrane bio manje privlačan.

U svakom slučaju, pokušajte da promijenite način hranjenja svog ljubimca kako biste smanjili rizik od nadimanja i pojave bolnih gasova neprijatnog mirisa, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije