Svijet životinja

Sedam stvari koje razumiju samo vlasnici pasa

Sedam stvari koje razumiju samo vlasnici pasa
Foto: Pexels/Ilustracija | Sedam stvari koje razumiju samo vlasnici pasa

Kada pas postane dio vaše porodice, neke stvari će se promijeniti, a mi vam donosimo sedam činjenica koje razumije svaki vlasnik.

Pas je najbolji alarm

Osobe koje imaju pse najčešće nemaju potrebu navijati alarm na telefonu kako bi ujutro ustale na posao. Njih budi njihov najbolji čupavi prijatelj - pas. Njihova su jutra rijetko tmurna i tužna jer psi popravljaju svaku situaciju, zar ne?

Dlake su dio tamne odjeće

Dlake su normalan ukras svake tamne odjeće. Pseće dlake postaju sastavni dio stana i najčešći asesoar. Nakon nekog vremena, to vam prestane ići na živce, prenosi Index.

Vatromet i petarde

Vatromet i petarde postaju smrtni neprijatelji. Onaj tko ima psa, mrzi petarde i vatromet. Petarde ljudima prestaju biti zabavne s godinama, ali vatromet mnogi smatraju lijepom pojavom za vrijeme praznika. Ipak, ako imate ljubimca, i to se mijenja.

Neodoljivi pogled

Jedan pogled i dali biste im cijeli svijet. Ljudi koji imaju pse znaju koliko je teško odoljeti molećivim pogledima i blagom nagibu glave. Ako se to dvoje kombinuje, nemoguće je biti strog i ljutiti se na njih.

Šesto čulo

Šesto čulo kada je u pitanju putovanje. Ljubimci imaju neku vrstu šestog čula čim počnete raditi i najmanje pripreme za put ili za običan odlazak do trgovine. Sve osjete, a osobito odlaske u koje nisu uključeni. Teško ih je gledati u tim trenucima i ostavljati same ili nekome na čuvanje. Ali, kada se vratite, dobijete najljepši doček na svijetu. Niko vam se ne raduje kao pas koji vas nije dugo vidio!

Ponos

Osjećaj koji vas preplavi kada vaš ljubimac učini nešto prvi put, nauči nešto novo i pokaže svoje sposobnosti, neopisiv je, ali možemo ga uporediti s ponosom.

Fotografije ljubimca

Fotografija za stotinu albuma. Ako imate ljubimca, imate i telefon prepun njegovih fotografija. Ako u tom kaosu pokušate naći neku svoju, trebaće vam nekoliko minuta da nađete onu koju želite.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije