Svijet životinja

Engleski buldog osvojio internet, zmija ga dva puta ugrizla dok je branio porodicu

Engleski buldog osvojio internet, zmija ga dva puta ugrizla dok je branio porodicu
Foto: Pixabay | Engleski buldog osvojio internet, zmija ga dva puta ugrizla dok je branio porodicu

Engleski buldog Maverik osvojio je internet svojom hrabrošću kada je napao zmiju koja je predstavljala opasnost za njegovu porodicu.

Njegova vlasnica za Newsweek je otkrila da su se njezina tri psa igrala u dvorištu krajem avgusta, kada je na imanje dopuzala čegrtuša. Psi su u početku bili smireni, ali su počeli paničiti nakon što su vidjeli reakciju svoje vlasnice.

Francuski buldog Finli zadobio je ugriz na glavi, dok je njegova sestra Pič prošla bez ikakvih povreda. Najgore je prošao Maverik, koga je zmija ugrizla dva puta dok je pokušavao odbraniti svoju porodicu.

Vlasnica je rekla da su psi prošli trening i inače izbjegavaju zmije jer u njihovoj državi ima puno otrovnica, no Maverik je ovaj put reagirao instinktivno.

Ugrizi čegrtuša mogu biti kobni za pse, ali Maverik i Finli su uspjeli preživjeti jer ih je vlasnica odmah odvezla na hitnu, gdje su dobili protuotrov i transfuziju krvi.

U objavi na TikToku otkrila je da se Finley odmah oporavio, ali Maveriku je trebalo duže vremena jer je zadobio dva ugriza.

Vlasnica je juče podijelila novu objavu u kojoj možemo vidjeti da su se oba psa nakon sedam dana oporavila od svojih povreda, prenosi Indeks.hr.

 

@maverick_peach Replying to @Tracywhitehead02 Lots of progress!! Update!! #rattlesnakebite#maverickcitymusica #finley ♬ Unstoppable (I put my armor on, show you how strong I am) - Sia

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije