Svijet životinja

Beba patuljastog nilskog konja postala viralni hit (VIDEO)

Beba patuljastog nilskog konja postala viralni hit (VIDEO)
Foto: TikTok / Printscreen | Beba patuljastog nilskog konja postala viralni hit (VIDEO)

​Mo Deng, dvomjesečna ženka patuljastog nilskog konja postala je viralna na internetu i privlači posjetioce u zoološkom vrtu u blizini grada Pataje u Tajlandu, ali, kako je rekao direktor tog vrta Narongvit Čodčoi, mnogi posjetioci su snimljeni kako maltretiraju mladunče.

Prema navodima zoološkog vrta, broj posjetilaca se od rođenja Mo Deng u julu, udvostručio. Međutim, na internetu su se pojavili snimci na kojima se vidi kako posjetioci bacaju školjke i prskaju vodom mladunče ne bi li ga probudili, piše "BBC".

@sparkupdate #หมูเด้ง #ฮิปโป #ข่าวtiktok #สวนสัตว์tikkok เครดิต:ขาหมูแอนเดอะแก๊งค์ #สัตว์โลกน่ารัก ♬ พี่ชอบหนูที่สุดเลย (Speed Up) - PONCHET

Zbog toga je Čodčoi pozvao ljude da paze kako se ponašaju, jer životinje moraju da ostanu zaštićene.

Direktor je rekao da je zoološki vrt postavio kamere oko ograđenih kaveza i sudskim postupkom protiv onih koji maltretiraju bebu nilskog konja.

Patuljasti nilski konji, porijeklom su iz zapadne Afrike i spadaju u ugroženu životinjsku vrstu. Naučnici vjeruju da ih je u divljini ostalo manje od 3.000, prenosi "24Sedam".

@khamoo.andthegang ฟังไม่รู้เรื่อง555 #hippo #ขาหมูแอนด์เดอะแก๊ง #หมูเด้งจะเด้งกี่โมง ♬ เสียงต้นฉบับ - ศาลเจ้ามังกรเนื้อทอง

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije