Život

Živi na -70, a komšije su mu medvjedi i vukovi: Upoznajte Samuila (VIDEO)

Živi na -70, a komšije su mu medvjedi i vukovi: Upoznajte Samuila (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen | Živi na -70, a komšije su mu medvjedi i vukovi: Upoznajte Samuila (VIDEO)

​Samuil (67) posljednje dvije decenije živi među snijegom prekrivenim drvećem, dok su mu prve komšije medvjedi i vukovi.

Prozvali su ga "najusamljeniji čovjek na svijetu", jer vodi skroman život u kolibi koju je sam napravio, a mora da pješači pet sati kako bi stigao do civilizacije.

Samuil otkriva da je nekada živio u malom selu i vodio prilično "dosadan život". Zato je odlučio da se izoluje u divljini, dok je najbliži grad Jakutsk.

Svoj dom je izgradio pomoću materijala koji je pokupio u višesatnim šetnjama, dok su prozori prekriveni celofanom, prenosi "The Mirror".

Mora da se nosi i sa temperaturama koje dostižu -70 stepeni Celzijusa, kao da medvjedi i vukovi nisu dovoljna opasnost.

Često se "tušira" u ledeno hladnom snijegu, a da bi obezbjedio hranu morao je da postane stručnjak za pecanje i hvatanje manjih životinja, poput zečeva.

Samuil je napravio i improvizovani zamrzivač tako što je iskopao rupu ispod kolibe, a struja mu nije potrebna. Kaže da je u ovim predjelima ponekad toliko hladno da se probudi sa smrznutom kosom.

Kada se javi potreba za civilizacijom, primoran je da pješači satima, i istovremeno izbjegava susrete sa divljim životinjama. U ovom godinama to mu predstavlja problem.

"Vidio sam mnogo medvjeda kako prolaze pored moje kuće. Hvala Bogu da ne ulaze unutra, mogli bi biti veoma opasni", kazao je u dokumentarcu koji je 2023. objavljen na YouTube.

Ekipa koja ga je posjetila pomogla je da postavi solarne panele na krov kuće, kao i izolaciju na prozore, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije