Život

Muslimanka se ubila zbog "zapadnog načina života"

Muslimanka se ubila zbog "zapadnog načina života"
Muslimanka se ubila zbog "zapadnog načina života"

LONDON - Jedna muslimanka bacila se sa zgrade u centru Londona nakon što je više puta preko "Fejsbuka" kritikovana zbog svog zapadnog načina života.

Nepoznati progonitelj slao je Remi Begum /29/ i njenoj porodici mejlove pune mržnje, odavši njenim konzervativnim roditeljima da je u vezi sa muškarcem koji nije musliman.

Ona je bila opsjednuta krivicom i vjerovala je da vodi nečist i nemoralan život, rekao je njen blizak prijatelj, piše danas "Dejli telegraf".

Ona je zbog tog progonitelja izgubila posao menadžera u Britanskoj biblioteci i njeno zdravlje je počelo da  se pogoršava do te mjere da nije mogla da izađe iz kuće.

Rema Begum je 4. septembra  popila čašu vina na terasi ekskluzivnog restorana "Kok d'aržan" u londonskom Sitiju, a zatim "mirno" skočila sa visine od 24 metra.

Policija je kod nje pronašla antidepresive i notes sa podacima o rodbini i porodici koje treba obavijestiti.

Ejvril Etkins, koja je znala Remu Begum  od univerziteta, rekla je tokom istrage da je njena prijateljica imala neke probleme sa "Fejsbukom".

“Neko, ona nije znala ko, slao je pisma njenim roditeljima u kojima je pisao o njenom načinu života i vezama", rekla je ona, dodajući da su i Remu Begum i njena porodica dobijali dosta pošte te vrste.

Etkinsova je rekla da je njena prijateljica poštovala neke muslimanske običaje i bila vjernik, ali je živjela "zapadnim načinom života" i  bila je u vezi sa muškarcima koji nisu muslimani.

Begumova je prijavila maltretiranje policiji prije nego je ukinula svoj nalog na "Fejsbuku" i zamijenila ga drugim sa novim imenom.

Nakon što je izgubila posao, napustila je svoj iznajmljeni stan  u Islingtonu i vratila se da živi sa roditeljima u Menor parku u istočnom Londonu.

Ali, nekada vesela i prijatna žena, postala je vidno depresivna.

Dan prije smrti pokušala je da se objesi u porodičnoj kući, ali su je roditelji odveli u bolnicu.

Puštena je iz bolnice nakon što je odbila  liječenje i obećala da nikad tako nešto neće ponoviti.

Sara Dimic, psihijatar koja ju je vidjela dva mjeseca ranije, potvrdila je da ona patila od depresije.

"Rekla mi je da se osjeća krivom jer ne vodi život kakav bi njena porodica htjela, u skladu sa porodičnim vrijednostima i njenom religijom", rekla je ona.

Ona je dodala da je njena pacijentkinja bila u depresiji, jer je ostala bez posla i da je to, smatra ona, na neki način bila kazna zbog načina života koji je vodila.

Tri osobe su skočile sa terase restorana "Kok d'aržan".

Berzanski posrednik Anđul Malde /24/ skočio je držeći čašu šampanjca u ruci 2009.  nakon što je suspendovan s posla  u "Dojče banci"  i Ričard Ford /33/, takođe,  radnik u Sitiju, bacio se sa iste zgrade u maju 2007.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije