Život

Greške zbog kojih se svake godine ugojimo na ljetovanju

Greške zbog kojih se svake godine ugojimo na ljetovanju
Foto: Unsplash | Greške zbog kojih se svake godine ugojimo na ljetovanju

Često se na godišnjem opustimo, čak i ako inače pazimo šta jedemo i redovno treniramo. To je u redu, dok god ne pretjeramo i ne shvatimo da nam se sve to odražava na kilograme - ovo su neke od glavnih grešaka, koje na godišnjem odmoru skoro svi prave.

Ne pijete dovoljno vode

Kako svoju bočicu vode nosite svuda, tako bi trebalo da je nosite i na godišnjem odmoru. Bez obzira na to da li ste na aktivnom godišnjem odmoru ili uživate na plaži, važno je da pijete dovoljno vode.

"Zaboravljate" da spakujete odjeću za trening

Ako ne ponesete opremu za vježbanje, velika je vjerovatnoća da nećete trenirati, a uz opuštenost po pitanju hrane, napravićete duplu štetu.

Jedete baš sve

Bilo da ste u hotelu gdje imate "all inclusive" ponudu, ili ste na nekoj novoj i nepoznatoj destinaciji pa želite da probate baš sve specijalitete, ovo baš i nije dobro za vašu liniju.

Pijete koktele

Alkoholna pića sama po sebi su prazne kalorije, a kokteli su još dodatno prepuni šećera.

Idete kasno na spavanje

Nedostatak sna loše utiče na organizam, pa i na kilograme. Tijelo jednostavno ne dobija dovoljno vremena za oporavak i odmor i u danu nemate dovoljno energije za vježbanje.

Preskačete doručak

Jednostavno je, ljudi koji pojedu zdrav i nutritivno bogat doručak u prosjeku mogu da izgube više kilograma od onih koji taj obrok preskaču.

Ljeto je, a meni hladno je, prenosi Zadovoljna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije