Život

Aleksandra je mislila da je samo umorna: Uslijedila je jeziva dijagnoza (VIDEO)

Aleksandra je mislila da je samo umorna: Uslijedila je jeziva dijagnoza (VIDEO)
Foto: Screenshot/TikTok | Aleksandra je mislila da je samo umorna: Uslijedila je jeziva dijagnoza (VIDEO)

Aleksandra iz Ćićevca u Srbiji ispričala je svojim pratiocima na TikToku kako je ušla u borbu s teškom bolesti - leukemijom.

U videu pod nazivom: ‘Koji su to bili moji simptomi i zašto se nisam odmah javila ljekaru‘ ispričala je kako je saznala da je oboljela i opisala simptome koje je osjećala prije nego su joj ljekari dijagnostifikovali leukemiju.

Osjećala je jaki umor, malaksalost i iscrpljenost koje je prvobitno pripisivala svom stilu života.

Među glavnim simptomima bila je pospanost:

‘Mogla sam zaspati u bilo kojem trenutku, na bilo kojem mestu. Takođe, jako mi je smetalo sunce, nisam mogla uopšte biti na suncu. I to su neki simptomi za koje ja smatram da se nikad ne bih obratila svom lekaru, jer jednostavno svako od nas ima neke svoje obaveze i u nekom trenutku je normalno da se možda osećamo preopterećeno i da mislimo da je s nama sve u redu, da smo samo umorni i da nam treba više sna.

Isto tako sam i ja mislila, zato što sam u tom periodu studirala, radila, radila na projektima, išla na obuku, išla na razne treninge, išla sam na trening u Apatinu, išla sam na Erasmus u Mađarsku i išla sam na odmor u Grčku. Sve se to dešavalo u nekih mesec, mesec i po dana kada je bio taj kontinuirani rad, nespavanje, konstantno pakovanje, konstantno putovanje...”, kazala je Aleksandra.

Na moru u Grčkoj je osjetila da ne može plivati i da nema snage.

Sljedeći simptom bolesti bile su modrice.

“Modrice su bile onako male, sitne. Pojavljivale su se po rukama i nogama. I kada sam se vratila s mora, ja sam prvo imala bolove koji su bili u prsima. I naravno, kao i svi mi, pokušala sam to riješiti tabletama, čajevima, oblozima i tako dalje.

Međutim, to je sve eskaliralo. Dobila sam i temperaturu. Temperatura nije bila velika, ali se kretala od nekih 37 do 38. I bila je konstantna, bilo je nemoguće spustiti. Međutim, ja se ni tada nisam obratila lekaru sve dok nisam počela toliko jako kašljati, da sam počela iskašljavati krv.‘

@mojaborbasaleukemijom Који су то били моји симптоми и зашто се нисам одмах јавила лекару? Да ли би сте се ви јавили свом лекару са овим симптомима? - Part 2 Напомена: Ово је само лично моје искуство, то што се нешто десило мени не значи да ће се десити свима. Сваки човек и сваки организам је другачији, свако другачије подноси бол и реагује на другачији начин. Неке ствари се дешавају скоро свима и о њима треба јавно говорити. #foryoupage #foryou #viral #viralvideo #fy #balkan #goviral #trending #balkantiktok #srbija #fypsrbija #motivation #storytime #therapy #selflove #leukemija #hemioterapija #izlecenje #transplatacija #krvnaslika #doniranjekrvi #vera #donirajkrv #donirajtrombocite #srpskozdravstvo #lecenje #bolesti #registardavaoca #krv #trombociti #borba #mojaprica #motivacija #nada #vera ♬ original sound - mojaborbasaleukemijom

Obratila se lekarima, napravljene su pretrage, a krvna slika je bila jako loša, pa je djevojka završila u bolnici.

Aleksandra je ispričala kako je u početku krivila sebe jer nije odmah zatražila ljekarsku pomoć.

‘Međutim, mislim da se realno niko s ovim simptomima koje sam ja imala - ne bi ni javio. Jer ne samo ja, već i dosta mojih prijatelja, kolega, poznanika, zapravo vodi ubrzan život kao ja. Svi smo u nekom trenutku preopterećeni i nije nam ni do čega i jednostavno samo nam se spava i nikad ne bi te simptome svrstali u simptome neke bolesti, naročito ne leukemije. Ali jednostavno, tako je bilo.

Opet kažem, ja sam konstantno putovala, radila, učila, unapređivala sebe i samo sam mislila da sam možda pregorela. Međutim, to nije bilo tako‘, kazala je Aleksandra u videu.

Aleksandra je svojim pratiocima poručila da simptomi kakve je ona imala ne ukazuju uvijek na tešku bolest i da se ne treba uvijek uznemiravati.

‘Svaki čovek i svaki organizam je drugačiji, svako drugačije podnosi bol i reaguje na drugačiji način. Neke stvari se dešavaju skoro svima i o njima treba javno govoriti‘, kazala je Aleksandra na TikToku.

Brojni pratioci su ispod videa ostavili poruke podrške i poslali joj želje za ozdravljenjem, prenosi Jutarnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije