Recept

Cezar salata na drugačiji način

Cezar salata na drugačiji način
Foto: Pixnio | Cezar salata na drugačiji način

​Cezar salata se odomaćila kod nas pa je osim što je naručujemo u restoranima, često i spremamo u domaćoj radinosti.

Iako ima sastojaka koji mogu da utiču na dodatak kilograma, o čemu je pričala i nutricionista, postoje sastojci koji su neizostavni u njenoj pripremi. Međutim, umjesto piletine, možete dodati ćuretinu, neće mnogo promijeniti ukus, ali će biti nešto drugačija.

Recept za Cezar salatu će vas oduševiti i odmah ćete prionuti na njenu pripremu.

Sastojci:

450 g ćurećeg mesa

2 čena bijelog luka

so

biber

2 kriške tost hljeba

nekoliko listova zelene salate

malo parmezana

Preliv:

1 kašika maslinovog ulja

sok od jednog limuna

3 kašika kisele pavlake

2 kašike senfa

2 kašike grčkog jogurta

Priprema:

Ćureće meso ispržite na teflonu, nekoliko minuta svaku stranu. Po želji može da bude i hrskavo meso, ukoliko to želite. Kada bude gotovo meso, sklonite ga na tanjir i ostavite ga da se ohladi.

Kriške tost hljeba spremite u tosteru, a ako ga nemate zapecite ih kratko u rerni ili fritezi na vazduh. Možete ih premazati sa malo maslinovog ulja kako bi bile hrskavije.

Za to vrijeme operite zelenu salatu i iscjepkajte je u činiju. Potom prohlađene kriške hljeba isjecite na kockice željene veličine i ubacite u salatu, a isto uradite i sa ćuretinom. Preko svega pospite malo parmezana ili nekog drugog kačkavalja i začinite.

U manjom činiji pomješajte sve sastojke za preliv i to takođe začinite i prelijte preko salate. Dobro promješajte kako bi hljeb upio tečnost i kako bi se svi sastojci dobro sjedinili.

Po želji možete dodati još kačkavalja ili bilo kod drugog sastojka ukoliko smatrate da nije dovoljno. Možete je jesti za doručak ili večeru, a praktična je i za obrok za ponijeti, prenosi "Ona".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije