Putovanje

Prag ukida omiljenu aktivnost turista

Prag ukida omiljenu aktivnost turista
Foto: Pixabay/Ilustracija | Prag ukida omiljenu aktivnost turista

Prag je u ponedjeljak zabranio turističke obilaske pabova koje organizuju agencije s ciljem suzbijanja noćne buke koju stvaraju pijani turisti, prenosi Politico.

Zabrana koju su izglasali lokalni odbornici znači da organizovani obilasci pabova ili popularno ‘puzanje po pabovima - u kojima učesnici slijede vodiča od jedne pivnice do druge - više neće biti mogući u glavnom gradu Češke između 22 sata i šest sati ujutro, javljaju češki mediji.

“Nerazumna konzumacija alkohola i razuzdano ponašanje povezano s obilaskom pabova može stvoriti dojam manjka kulture u zajednici, smanjiti osjećaj sigurnosti i … može imati negativan uticaj na percepciju grada od strane turista potencijalnih investitorima i samim građanima”, navodi se u prijedlogu odredbe o zabrani.

Zamjenik gradonačelnika Praga Zdenek Hrib rekao je novinarima u ponedjeljak da "neće biti moguće organizovati noćne obilaske s vodičem", dok je drugi zamjenik, Jirí Pospišil, rekao da grad "traži kulturnije, imućnije turiste... a ne samo one koji se dolaze opijati”, navodi AFP.

Stanovnici gradskog središta Praga već jako dugo se žale na buku te su zabrinuti za sigurnost zbog turističkih izleta. Popločane ulice grada pune su pabova i pivnica, a Češka u prosjeku ima najveću potrošnju piva na svijetu, prema Češkom udruženju pivara, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije