Putovanje

Ovu čarobnu plažu na Jadranu nazivaju Dubaijem, pogledajte zašto (FOTO, VIDEO)

Ovu čarobnu plažu na Jadranu nazivaju Dubaijem, pogledajte zašto (FOTO, VIDEO)
Foto: jonajour/Instagram/Printscreen | Ovu čarobnu plažu na Jadranu nazivaju Dubaijem, pogledajte zašto

Hrvatsko primorje krije još jedan turistički biser – predivnu plažu u blizini Makarske.

Smještena je priobalnom naselju Živogošće u Makarskom primorju koje se sastoji se od tri manja, nepovezana mjesta. Tako se u podnožju Biokova skrivaju Porat, Mala Duba i Blato.

Ondje su se maslinici i borove šume nadvili preko šljunkovitih plaža koje turisti još uvijek nisu otkrili, stoga je ovo mjesto pravi raj na zemlji za sve one koji su željni nešto intimnijeg ljetovanja, bez previše buke i gužve, prenosi Zadovoljna.hr.

Plaža koja je danas u centru pažnje jeste predivna Velika Duba. Do plaže se može doći 700 metara dugom stazom od mjesta Živogošće Blato, a ta uvala slovi kao jedna od najljepših u tom kraju. Plaža se neformalno naziva i Plaža Dubai – što zbog imena, što zbog nestvarnih ljepota.

Možda i najveća posebnost ove plaže jeste činjenica da možete plivati do malene pećine, koja već godinama osvaja društvene mreže, ali gužve svejedno nisu toliko velike kao na nekim razvikanim hrvatskim plažama pa ćete onda moći uhvatiti lijepu fotografiju.

Do plaže se može doći i s Jadranske magistrale, ali i šumskim puteljcima, stoga je ovo mjesto odlično za ljubitelje šetnji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije