Putovanje

Ova prelijepa destinacija je savršena alternativa Majorki (VIDEO)

Ova prelijepa destinacija je savršena alternativa Majorki (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen | Ova prelijepa destinacija je savršena alternativa Majorki (VIDEO)

​Majorka je već dugo tražena destinacija za ljetni odmor, sa popularnim mjestima kao što su Palma, Arenal i Alkudija.

Međutim, prekomjerni turizam na Balearskom ostrvu izazvao je veliku reakciju lokalnog stanovništva ove sezone.

U jednom protestu, stanovnici Majorke su "zauzeli" plažu Calo des Moro, dok su u drugom aktivisti uzvikivali "turisti idite kući" i "stranci napolje". U drugim dijelovima ostrva uvedene su mjere za uštedu vode, dok je u "parti" prestonici Magalufu pokrenut obračun sa pijanim turistima.

S obzirom na to, možda tražite alternativnu destinaciju koja je malo više otvorena za posjetioce - kako biste i sami uživali, ali i izbjegli da smetate lokalnom stanovništvu.

Prema riječima turističkih stručnjaka iz "Eurochangea", Lasiti na Kritu je savršena zamjena za Majorku.

Iako ste sigurno čuli za ovo grčko ostrvo - i možda ste tamo već ljetovali - ovo malo poznato mjesto vjerovatno još uvijek nije na vašem radaru. Međutim, pored sunčanih dana i mora koje očekujete od mediteranskog odmora, činjenica da je Lasiti uglavnom nepoznat među turistima znači da ćete dobiti više za svoj novac u poređenju sa drugim destinacijama.

Laura Evans-Fisk, direktorka digitalnog marketinga i angažovanja u "Eurochangeu", kaže: "Ako želite da pobjegnete od gužvi ovog ljeta, Lasiti je fantastična destinacija za odmor, nudeći mirno, autentično grčko iskustvo, uz vrlo povoljne cijene."

"Lasitijeva obala je mnogo manje razvijena i često više skrivena nego ona na Majorki, pa nećete morati da brinete o pronalaženju mjesta za sunčanje. Ovaj region je takođe obavezna destinacija za gurmane; neki od najboljih grčkih proizvoda prave se ovdje, uključujući maslinovo ulje i med", dodala je Evans-Fisk, a prenosi "24Sedam".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije