Putovanje

Novu godinu brojni bh. građani će dočekati u Istanbulu, Dubaiju i Parizu

Novu godinu brojni bh. građani će dočekati u Istanbulu, Dubaiju i Parizu
Foto: Freepik | Novu godinu bh. građani će dočekati u Istanbulu, Dubaiju i Parizu

BANJALUKA, SARAJEVO - Do dočeka Nove godine ostalo je manje od 100 dana, pa mnogi građani koji najluđu noć u godini planiraju provesti u metropolama širom svijeta već rezervišu svoje aranžmane u turističkim agencijama.

Među najpopularnijim destinacijama kako ranije, pa tako i ove godine su Dubai, Istanbul i Pariz, a za one koji su avanturističkog duha, određene agencije nude čak i doček nove godine u pustinji.

Iz Turističke agencije "Relax Tours" iz Sarajeva ističu za "Nezavisne novine" da u ponudi imaju kako evropske destinacije, tako i putovanja mimo Evrope.

"Najpopularnija nam je Andaluzija, gdje su posljednja mjesta u prodaji. Naravno, tu su dva termina za Istanbul, imamo i ponudu za Dubai, kao i aranžman za Novu godinu u Jordanu i Parizu", navode oni.

Svi oni koji požele Novu godinu dočekati u toplijim krajevima imaju mogućnost otputovati u Egipat, pa u novu godinu ući na drugom kontinentu.

Kako kažu iz agencije "Relax Tours", odziv građana je dobar, a aranžmani se već rezervišu.

"Ljudi su najviše zainteresovani za Pariz, Andaluziju i Istanbul. Nešto novo ove godine je Jordan, gdje je doček Nove godine u pustinji uz gala večeru. Cijene variraju s obzirom na sveopšta poskupljenja. Pretežno je u cijenu uključena i gala večera", ističu iz agencije "Relax Tours" i dodaju da je najniža cijena aranžmana za Istanbul i iznosi 829 KM.

Iz Turističke agencije "Kontiki travel" iz Banjaluke ističu da za Novu godinu nude aranžmane s polascima iz Beograda, a neke od destinacija su Egipat i Dubai.

"To su aranžmani na šest ili sedam noćenja, a cijena za Egipat će iznositi oko 1.500 KM po osobi. Druga dobra ponuda je Dubai. Nije potrebna viza i imamo let direktno za Dubai, sve je organizovano i biće naš predstavnik", ističu iz agencije "Kontiki travel" za "Nezavisne".

Takođe, u ponudi za Novu godinu će imati i evropske destinacije, a neke od njih su Pariz, Lisabon i Rim.

Ponude za doček najluđe noći u godini nude i u Turističkoj agenciji "Kosmopolit" iz Zenice, a kako navode za "Nezavisne novine", osim putovanja u gradove iz regiona poput Ljubljane, Beograda ili Skoplja i Ohrida, u ponudi imaju i druge evropske destinacije.

Venecija, Budimpešta, Beč, Milano, Istanbul ili Prag samo su neke od destinacija za putovanje, a kako navode iz ove agencije, najpovoljnije opcije su one bez noćenja i kreću se od 139 KM, a cijene aranžmana sa avionskim prevozom dostižu i do 899 KM.

"U posljednje vrijeme traženi su Španija i Istanbul. Pariz je uvijek tražen. Imamo široku ponudu i široko interesovanje putnika", istakli su iz "Kosmopolita" i dodali da je rani booking bio do 30. septembra, pa su i cijene bile nešto niže u odnosu na redovne.

Novu godinu van Banjaluke planira dočekati Marija G., koja ističe da će sa društvom u novu 2025. godinu ući u Beču.

"Dugo smo htjeli posjetiti Beč, pa smo odlučili da upravo tamo dočekamo Novu godinu. Imamo prijatelje koji studiraju u Beču, pa ćemo svi zajedno ići u izlazak. Možda bi nas jeftinije izašlo da smo išli u vlastitoj režiji nego s agencijom, ali smo izabrali agenciju, jer nam je tako lakše i sve je organizovano, a mi se možemo opustiti", rekla je ona. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije