Putovanje

Mamac za turiste: Japan se dosjetio kako da privuče posjetioce

Mamac za turiste: Japan se dosjetio kako da privuče posjetioce
Foto: Pixabay | Mamac za turiste: Japan se dosjetio kako da privuče posjetioce

Dok popularne destinacije poput Italije i Španije sve više uvode restrikcije zbog prekomjernog turizma, Japan se odlučuje za drugačiji pristup.

Japan nudi besplatne letove međunarodnim putnicima.

Ova promotivna akcija Japan Erlajnsa ima za cilj da privuče posjetioce koji žele da istraže manje poznate dijelove zemlje, a ujedno koristi i trenutno oslabljen jen kako bi povećao turistički promet.

U okviru ove ponude, putnici iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Meksika, Tajlanda, Australije, Vijetnama, Filipina, Kine, Indije, Indonezije i Tajvana mogu da uživaju u besplatnim letovima, pod uslovom da prvo rezervišu povratne karte za međunarodne letove.

Ova inicijativa nije samo prilika za uštedu, već i šansa da se istraže skrivena blaga Japana.

Međutim, sa povećanjem interesovanja za Japan, dolazi i do brige stručnjaka o potencijalnom prekomjernom turizmu na mjestima koja su već na udaru masovnog turizma.

Prema istraživanjima Svjetskog savjeta za turizam, Japan bi mogao ostvariti rekordnih 42 milijarde dolara u turističkim prihodima do kraja godine, što je povećanje od 5,7% u odnosu na 2019.

Iako Japan želi da promoviše manje poznate lokacije, mnogi turisti i dalje teže popularnim mjestima kao što su Tokio, Osaka i Kjoto.

Sara Aiko, turistički agent, napominje da su cijene hotela u velikim gradovima znatno porasle, otežavajući lokalnom stanovništvu da uživa u mjestima koja su nekada bila dostupna.

Međutim, većina turista želi da vidi znamenitosti poput planine Fudži, bez obzira na dodatne ponude. Oni koji su u Japan prvi put, obično ne propuštaju glavne atrakcije.

Ipak, postoji bojazan da će ova ponuda možda biti zbunjujuća za turiste.

Ejmi Tomason, savjetnica za putovanja u Japan, ističe da dodatni troškovi i moguće takse za presjedanje mogu odbiti putnike od korišćenja ponude.

Japan, iako otvoren za turiste, suočava se sa izazovima kako da balansira između privlačenja posjetilaca i očuvanja lokalnih zajednica.

Kako se situacija razvija, ostaje da se vidi hoće li ova strategija dovesti do željenog rezultata ili će samo pojačati problem prekomjernog turizma, piše NY Post.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije