Kuća i vrt

Jednostavan i najbolji rastvor koji vraća biljke u život

Jednostavan i najbolji rastvor koji vraća biljke u život
Foto: pexels.com/teona-swift | Jednostavan i najbolji rastvor koji vraća biljke u život

Uvijek i iznova tragamo za prirodnim sastojcima koji su povoljni i dostupni, a koji pomažu u njezi sobnog bilja.

Neki od rastvora iz kućne radinosti koje biljke vraćaju u život su rastopljena tableta aspirina ali i tečnost od kopriva odlična koja je odlična i kao prihrana i kao zaštita od brojnih štetočina. 

Sad donosimo još jedan provjereni recept koji sami možete napraviti brzo i lako, a koji ubrzava rast i cvjetanje biljaka. Sve što vam je potrebno je običan kvasac.

Prihranjivanje biljaka rastvorom na bazi kvasca daće brzo rezultate i bujniji izgled sobnim biljkama. Tajna kvasca leži u tome što sadrži bakterije koje su dobre za biljku, zatim fitohormone i vitamine – sve to pomaže biljci da brže napreduje.

Ako želite da isprobate i svoje biljke prihranite kvascem evo šta treba da uradite. Potrebno je 50 grama kvasca, 5 kašičica šećera i 5 litara mlake vode. Sve sastojke pomješajte i ostavite dva do tri sata na toplom mjestu. Nakon toga promješajte i rastvor je spreman za upotrebu. Zimi je dovoljno ovom smjesom zalivati dva puta mjesečno biljku, a za vrijeme ljetnjih vrućina možete to raditi svake nedjelje, piše Večernji list.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije