Ljepota

"Sitnice" koje će vam pokvariti i najbolju odjevnu kombinaciju

"Sitnice" koje će vam pokvariti i najbolju odjevnu kombinaciju
Foto: Pixabay | "Sitnice" koje će vam pokvariti i najbolju odevnu kombinaciju

Ovih pet modnih navika upropastiće svaku kombinaciju i odbiti ljude, zato budite oprezni.

Modni izbori svake osobe su jedinstveni i svako ima pravo na svoj modni stil, međutim, neki izbori mogu negativno da utiču na to kako okolina, naročito modni znalci, percipiraju vašu ličnost.

Ovih pet izbora će svakog odbiti, jer glasno pokazuju nešto što nema veze s modom.

Mnoge djevojke žele da izgledaju skupo, ali ne mogu sve da priušte originalne brendirane stvari, pa tada falsifikati ulaze u igru. Kvalitetni falsifikati ne postoje - obično ljudi odmah primjećuju neoriginalne stvari. Lažnjaci će uništiti ne samo vaš imidž, već i samopouzdanje.

Odjeća koja previše otkriva

Otvorena odjeća svakako naglašava ženstvenost, ali ponekad seksualnost može da se pretvori u vulgarnost. Zato je važno biti pažljiv s izrezima na odjeći i nositi ih samo na mjestima gdje bi bili prikladni. Takva odjeća nije prikladna za univerzitet ili kancelariju, ali za zabavu u klubu je okej.

Izgužvana odjeća

Svaki stil može da pokvari jedan mali detalj - izgužvana odjeća. Danas je opuštena odjeća u trendu i sve je dozvoljeno, ali to ne znači da ne morate da ispeglate odjeću. Široki nabori stvaraju utisak nepažnje, što može odbiti ljude oko vas.

Mnogo detalja

Ponekad svi želimo da stvorimo svijetlu sliku koja će garantovano privući poglede prolaznika. Obilje dekora na torbi, nakitu i drugim akcentima može učiniti da slika izgleda teško i složeno.

Miješanje različitih stilova

Uredan koncept uvijek uključuje boju i harmoničnu kombinaciju stvari i dodataka. Ali miješanje različitih stilova na jednoj slici može izgledati smiješno. Niko ne zabranjuje eksperimentisanje s garderobom, stil je samoizražavanje. Međutim, vrijedi zapamtiti da je bolje ne miješati odjeću različitih stilova u jednom autfitu, prenosi Super žena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije