Ljepota

Pet pravila za šminkanje za žene sa tamnom kosom

Pet pravila za šminkanje za žene sa tamnom kosom
Foto: Freepik | Pet pravila za šminkanje za žene sa tamnom kosom

Crnokose dame su uvijek privlačile pažnju, a ova boja kose izgleda uvijek atraktivno i zavodljivo, pa se mnoge devojke farbaju u crno kako bi postigle željeni efekat.

Uz ovu boju kosu, kao i uz svaku drugu, ide određena i šminka, pa bi trebalo slijediti neka od pravila kako biste upotpunile svoj "look ledene kraljice" i bile prava filmska zvijezda.

Ovo se odnosi na crnu kosu, ali i na tamnosmeđu koju imaju mnoge poznate dame. Jaka i napadna šminka je poželjna, ali morate paziti da ne bude pretjerana, pa samim tim i smiješna. 

Monika Beluči i Demi Mur su odličan primjer koji možete da slijedite, a od mlađih zvijezda tu je Kaja Gerber koja uvijek oduševi svojom tamnom kosom i odličnom šminkom.

Pravila za šminkanje za žene sa crnom kosom

1. Odgovarajući puder

Crna boja može da istakna sve nesavršenosti na vašem licu, pa bi odabir pravog pudera bio broj jedan na ovoj listi. Samo pazite da ne bude previše žuti.

2. Rumenilo

Ovo bi trebalo da bude nezaobilazni dio svakog vašeg šminkanja. Rumenilo će vam dati osjećaj svježine, a uz njega obavezno uzmite i highlighter kako biste postigli pun efekat.

3. Obrve

Nismo ni svjesni koliko obrve doprinose našem izgledu. Ako ste riješile da se farbate u crno, obavezno obratite pažnju i na obrve, pa uzmite odgovarajuće kreme i olovke kako biste ih stilizovali, ali nikako ih ne farbajte u istu nijansu kao kosa, gledajte da budu bar malo svjetlije, kako bi izgledale prirodnije.

4. Sjenka na očima

Lijepo našminkane oči, po mogućstvu da imate i ajlajner idu fantastično uz crnu kosu.

5. Ruževi

Odgovaraće vam svi ruževi i sjajevi za usne kada je crna kosa u pitanju, samo je pitanje šta vi više volite i šta vam odgovara, prenosi Superžena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije