Ljepota

Najljepši "mejkap" trendovi za jesen, prirodno je ponovo u trendu

Najljepši "mejkap" trendovi za jesen, prirodno je ponovo u trendu
Foto: Screenshot/Instagram jamesmolloymakeupartist | Najljepši "mejkap" trendovi za jesen, prirodno je ponovo u trendu

Kada je riječ o šminkanju, trendovi za jesen 2024. godine nas polako pripremaju za novu sezonu.

Sezonska promjena je vrijeme da se oslobodite zaliha šminke, isprobate nove proizvode i možda čak i promijenite stil šminkanja.

Evo koji će nas to trendovi u šminkanju pratiti ove jeseni.

Fokus na obrazima

Bilo je glavni trend tokom proljeća i ljeta, ali rumenilo ni ove jeseni ne gubi na popularnosti, a aktuelan način izgleda rumenila je faux sunburned efekat.

Veoma ga je lako kreirati kod kuće, jer su vaši prsti najbolji alat za postizanje osunčanog izgleda obraza. Odlučite se za crvene tonove ili duboke tonove bobica, jer se prirodno nalaze na vašem licu, a ovim trendom samo poboljšavate tu prirodnu boju.

Preporučuje se da rumenilo nanesete na jabučice obraza i preko nosa, koristeći višak onog što je ostalo i utisnete ga u usne. Možete da nanesete proizvod i na zadnji dio šake prije nego što ga nanesete na lice, to će vam dati više kontrole nad količinom koja se nanosi, a zatim možete polako da gradite boju.

Hladni tonovi sijenki

Trendovi su već dokazali da se sve više udaljavamo od previše preciznog, previše savršenog izgleda šminke, što znači da je šminka za oči mnogo suptilnija nego što je bila prethodnih godina. Sijenke hladnih tonova u stilu devedesetih ponovo su u trendu i biće sve do prazničnog perioda. Uparite ovu paletu sijenki sa tamnim kreonom u vodenoj liniji, mnogo slojeva maskare – i imate savršen look za veče.

Blurred karmin

Još jedan trend šminkanja koji ne zahtjeva komplikovane korake nanošenja. Blurred karmin jednostavno nije previše precizan, što je sjajno, jer je veoma lak trend za isprobavanje. Najbolje je da prvo nanesete karmin laganim pokretima, a zatim olovku za usne po cijeloj liniji usana. Zatim, spojite usne i prstom zamutite ivice karmina. Uparite ovakav način nanošenja karmina sa rumenilom za prirodni, a trendi izgled.

"Staklena" koža

Mat ten više nije u modi i sad je poželjna sjajna, dewy završnica. Koža "staklenog" izgleda počinje pažljivom negom, kako bi bila adekvatno pripremljena prije nanošenja bilo kakve šminke. Sve to ponovo govori o širem trendu šminke prirodnog izgleda, koja će se najviše nositi tokom ostatka godine. Cilj je koža koja izgleda kao staklo – dakle, najzdravija i najhidratantnija verzija.

Pernate obrve

Smjele i kockaste obrve su stvar prošlosti, a suptilne obrve prirodnog izgleda su u trendu. Postizanje pernatih obrva je veoma jednostavno, a suština je u pronalaženju proizvoda koji odgovara teksturi vaših dlačica. Nanesite gel za obrve prije nanošenja bilo kakve njege, kako biste bili sigurni da je svaka obrva "setovana", prenosi Superžena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije