Ljepota

Domaća maska koja uklanja perut

Domaća maska koja uklanja perut
Foto: Pexels/Ilustracija | Domaća maska koja uklanja perut

Napravite domaću masku za kosu i oslobodite se peruti na prirodan način.

Svi znamo zdravstvene prednosti koje nam jaja mogu pružiti kada ih jedemo, ali da li ste znali kako nam upravo ova namirnica može pomoći u poboljšanju cjelokupnog izgleda, a naročito kose?

Žumanca se uglavnom ne koriste, jer se u bjelancima nalaze svi esencijalni vitamini, minerali i proteni koji su potrebni našoj kosi za bolji i brži rast, kao i jačinu. Na sve to, imaju neutralni miris za razliku od žumanaca.

Problem koji najviše muči ljude današnjice, pored opadanja kose, jeste perut.

Ona se nekad teško može ukloniti, a uveliko kvari izgled kose i dosta je vidljiva.

Zato smo odlučili da vam predložimo korišćenje ove domaće maske koja će vam i te kako pomoći, a sastoji se iz dva sastojka koja sigurno već imate u kuhinji.

Sastojci:

  • 1 do 2 bjelanca, u zavisnosti od gustine kose
  • pola kašičice svježe iscjeđenog limuna po bjelancetu

Priprema:

Pomiješajte sastojke u jednoj providnoj činiji i dobro izmiješajte mješavinu pomoću viljuške ili posebne mješalice, dok ne dobijete homogenu smjesu.

Dobijenu masku nanesite na kosu, počevši od korijena ka krajevima. Zatim podignite kosu u punđu i preko nje stavite kapu za tuširanje ili kesu i sačekajte oko 30 minuta, kako bi korijen, ali i svaka dlaka dobro upili sastojke iz maske. Nakon toga isperite kosu mlakom ili hladnom vodom.

Na kraju kosu operite šamponom koji već koristite. Perut će skroz biti uklonjena nakon dva mjeseca redovnog korišćenja maske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije