Ljepota

Da vam frizura opstane preko noći, ovi trikovi će pomoći

Da vam frizura opstane preko noći, ovi trikovi će pomoći
Foto: Pixabay | Da vam frizura opstane preko noći, ovi trikovi će pomoći

Jedno zadovoljstvo kod žena koje je nezamjenjivo jesu divno definisane lokne, talasi, dobro ispeglana ili lijepo isfenirana kosa dok se ne probudite i zateknete opšti haos na glavi.

Uz malo posvećenog vremena i pažnje, prije nego što utonete u dugoočekivani san, nećete se brinuti hoće li vaša frizura ujutru biti u stanju u kom ste je ostavili.

Ono što će vam sigurno značiti jeste da vam za te male trikove ne treba mnogo vremena, zato su i veoma praktični. Uz pomoć ovih savjeta, zaboravićete na jednodnevnu frizuru, tvrdi "Fashionsfinest.com"

1. San i mokra kosa ne idu zajedno

Nevezano za teksturu vaše kose, leći sa mokrom ili vlažnom kosom nije dobra ideja. Teško ćete dobiti  onaj lijep, bujan i prirodan izgled koji imate kada je sušite na vazduhu u toku ljeta. Naprotiv, kosa kada je mokra i legnete sa njom, može se oštetiti i doći do lomljenja dlake.

Dakle, možda bi bilo dobro da razmislite o promijeni svoje rutine, bilo da to znači da operete kosu nekoliko sati ranije, ili čak kada se probudite ujutru.

2. Očešljajte se prije spavanja

Ako imate ravnu ili čak blago talasastu kosu, češljanje pramenova prije spavanja je još jedan jednostavan način da se probudite sa glatkom i svilenkastom frizurom. Sa glatkom i svilenkastom frizurom.

Osim što ćete raspetljati sve čvorove koje imate, češljanje kose svako veče takođe će vam pomoći da ravnomjerno rasporedite prirodna ulja koja ima, što će smanjiti mašćenje kose.

3. Svilena kapa za spavanje

Ova investicije je sve, samo nije promašena. Nije najjeftinija, ali je svakako isplatljiva opcija. Bilo da je u pitanju isfenirana kosa ili lokne, stavljanjem ove kapice prije spavanja će vam sigurno sačuvati svaku dlaku, onako kakva je bila. Kosa se neće kidati, niti biti prignječena uz grubu jastučnicu.

4. Ispletite kikice

Pletenjem kikica možete se probuditi sa lijepom i mekanom kosom, a i idealan je način da sačuvate prethodno napravljene talase, bilo da ste to uradili peglom ili vam je prirodno uvijena kosa, prenosi Ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije