Kuća i vrt

Zaboravite peglanje, trik sa dva sastojka će vam ispraviti odjeću

Zaboravite peglanje, trik sa dva sastojka će vam ispraviti odjeću
Foto: Freepik | Zaboravite peglanje, trik sa dva sastojka će vam ispraviti odjeću

Peglanje je jedna od onih kućnih obaveza koje rijetko ko voli. Bilo kod kuće ili na putovanju, proces ispravljanja zgužvane odjeće često je naporan i vremenski zahtjevan.

Suočeni s gomilom naboranog veša nakon pranja, mnogi od nas oklijevaju, tražeći bilo kakav način da izbjegnu peglu. Posebno je izazovno kada smo na putu, niko ne želi da nosi peglu ili se bori s nezgodnim naborima u koferu. 

Srećom, u doba interneta, rješenja su na dohvat ruke za gotovo sve, pa čak i za ovu frustraciju.

Društvene mreže prepune su trikova za svakodnevne probleme, a dok su neki od njih korisni, mnogi su jednostavno neuspješni. Međutim, jedan trik s omekšivačem i vodom pokazao se kao pravi hit. Ovaj jednostavan postupak osvojio je korisnike širom svijeta, jer stvarno djeluje! Ne samo da je brz i djelotvoran, već je i izuzetno praktičan, pogotovo kada nemate vremena ili volje za peglanje. Mnogi su ga isprobali i uvjerili se da zaista funkcioniše – odjeća izgleda uredno i svježe, a nabori nestaju bez puno truda.

Recept je jednostavan: sve što vam je potrebno je omekšivač za veš i voda. 

Pomiješajte omekišavač i vodu u razmjeri 1:3 te sipajte tečnost u flašicu s raspršivačem. Zgužvanu odjeću lagano poprskajte s tom mješavinom tako da tkanina postane blago vlažna. Zatim rukama nježno ispravite nabore i pustite da odjeća miruje oko pet minuta. 

Kako se tkanina suši, nabori se opuštaju, a vaša odjeća postaje ravna i spremna za nošenje – bez peglanja, prenosi Superžena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije