Kuća i vrt

Uklonite mrlje na dušeku uz proizvod koji svaki muškarac ima u kući

Uklonite mrlje na dušeku uz proizvod koji svaki muškarac ima u kući
Foto: Unsplash | Uklonite mrlje na dušeku uz proizvod koji svaki muškarac ima u kući

Ponekad neki klasični proizvodi koje koristimo za određenu namjenu zapravo imaju više funkcija. Naime, ispostavilo se da jedan proizvod kojeg muškarci redovno koriste u kozmetičke svrhe veoma efikasno čisti mrlje na dušeku.

Radi se o pjeni za brijanje, koja čisti žute mrlje na dušeku i jastuku. To tvrdi jedna korisnica TikToka, koja u videu prska pjenu za brijanje preko mrlje na dušeku u svom domu. Nakon toga je ostavlja da odstoji sat vremena i na kraju briše ostatke vlažnom krpom od mikrovlakana.

"Pjena za brijanje sadrži površinski aktivne materije koje uklanjaju mrlje, emulgatore koji uklanjaju ulja, i sredstva za pjenjenje koja pomažu u uklanjanju mrlja", izjavila je Lijen.

I druga stručnjakinja za čišćenje Meri Findli takođe se kune u ovu tehniku.

"Tečnosti se upijaju u madrac, a pjenasta krema za brijanje sadrži denaturalizovani alkohol, koji je sredstvo za uklanjanje mrlja, i gust je, pa zato dobro djeluje na mrlju", kaže Findli, prenosi 24sata.

Pjena za brijanje je lako dostupna i nije skupa, stoga su ljudi oduševljeni ovim trikom za čišćenje.

Neko je u komentarima naveo da pjenu za brijanje koristi za čišćenje poda kupatila te da nakon toga nema neugodnih mirisa, piše Huff Post, a prenosi Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije