Kuća i vrt

Trik sa kojim se prašina bolje kupi nego sa usisavačem

Trik sa kojim se prašina bolje kupi nego sa usisavačem
Foto: Mariakray/Pixabay | Trik sa kojim se prašina bolje kupi nego sa usisavačem

Svako podneblje ima neke svoje životne navike. Tako na primjer, Japanke i Kineskinje tradicionalno paze na higijenu svakog ćoška kuće. A u nastavku pročitajte neke od njihovih trikova.

Naime, Kineskinje umjesto skupljanja prašine usisivačem imaju metodu za koju kažu da je mnogo bolja, a evo o čemu se radi.

Umjesto usisavanja pribjegavaju metodi koja mnogo bolje skuplja prašinu. Na džoger navuku najlonske čarape pa tako prebrišu cijele površine, a posebno uglove koje je uvijek najteže detaljno očistiti.

A, ako ste se pitali zašto baš čarape, razlog je vrlo logičan. Ova vrsta materijala, najlon, savršeno privlači prašinu zahvaljujući statičkom elektricitetu. Imaju još jedan neočekivan trik za brisanje namještaja.

Mlijeko kojem je prošao rok ne bacaju, već ga stave na čistu krpu i sa njim prebrišu drveni namještaj. Na ovaj način drvo postaje sjajnije, prenosi Superžena.

Problem neprijatnog mirisa riješavaju tako što nakon pola sata od nanošenja mlijeka još jednom prebrišu namještaj mokrom krpom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije