Kuća i vrt

Stavite "magični sastojak" u mašinu za veš

Stavite "magični sastojak" u mašinu za veš
Foto: Nezavisne/Arhiva/Ilustracija | Stavite "magični sastojak" u mašinu za veš

Stavite prije pranja kašiku soli u mašinu za pranje veša i gledajte magiju: ostaćete 'paf 'kada vidite kakva će biti odjeća

Znate li onaj osjećaj kada operete veš, a on bude nekako ‘istrošen'? Bez boje i skroz blijed? Naravno da to nikome nije dobra opcija. Postoji li način da se to nekako brzo i efikasno riješi?

Ako je suditi prema riječima iskusnih domaćica širom svijeta, odgovor je u jednoj jednostavnoj namirnici koja se zove - so. Kako? U mašinu za veš dodajte samo jednu kašiku soli. So će vratiti vratiti svježinu i spriječiti njegovo blijeđenje, što je česta pojava kada istu robu puno puta operete. Brže sušenje odjeće takođe je bonus. Ovo je posebno korisno kada napolju pada kiša, pa sušite veš u stanu ili kući.

Koja je tačno procedura kako bi ovaj trik bio djelotvoran?

Prije nego što uključite mašinu za veš, u prazan odjeljak (onaj koji ne koristite) stavite kašiku soli. Kada dođe vrijeme za pranje veša, so će ući u bubanj i napraviti pravu magiju. Domaćice savjetuju da postoji i opcija da so stavite direktno u bubanj, ali onda, prema njihovim riječima, neće problem biti tako efikasno riješen, piše Jutarnji list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije