Hrana i piće

Kruži novi trik za čišćenje slavina od kamenca

Kruži novi trik za čišćenje slavina od kamenca
Foto: Screenshot TikTok | Kruži novi trik za čišćenje slavina od kamenca

Održavanje domaćinstava čistim i urednim može biti pravi izazov - mrlje od vode na slavinama mogu biti vrlo frustrirajuće, pogotovo kada imate tvrdu vodu, a tradicionalne metode često nisu učinkovite.

Jedna stručnjakinja za čišćenje otkrila je jednostavan trik koji osigurava da na slavinama u kupatilu ili kuhinji ne ostanu mrlje od vode, a umjesto sirće koristi nešto što već imate kod kuće, piše Mirror.

Kako se riješiti tvrdokornih mrlja na slavini?

Beatriz je na TikToku otkrila koju metodu smatra uspješnom. U videu je pokazala kako koristi svijeću da bi trljala hromiranu slavinu, a zatim je polira suvom krpom od mikrovlakana.

"Jednostavno utrljajte vosak od svijeće preko slavine i ispolirajte je kako bi bila glatka, ali i kako bi odbila vodu", savjetuje ona.

Iako su neki skeptični, mnogi su se oduševili ovim jednostavnim rješenjem.

@makelifesimpler_ Here’s an easy trick to keep your faucets sparkling! Simply rub candle wax over the faucet and polish it with a dry microfiber cloth for a smooth, water-repellent finish. You can also use wax paper for the same effect! Both methods create a barrier that helps prevent those stubborn hard water stains, keeping your faucets looking brand new! #cleaningtiktok #cleaninghacks #home #homehacks ♬ Bed Chem - Sabrina Carpenter

"Neće li ovo ostaviti čudnu teksturu na slavini? Ranije sam očistila staru posudu za svijeće i ruke su mi bile masne cijelo poslijepodne", napisala je jedna osoba, a druga je predložila: "Samo upotrijebite mokru krpu i potom je osušite."

(Net.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije