Tenis

Talentovani Čeh naredna Đokovićeva prepreka

Talentovani Čeh naredna Đokovićeva prepreka
Foto: Tanjug/AP | Talentovani Čeh naredna Đokovićeva prepreka

Češki teniser Jakub Menšik plasirao se u četvrtfinale mastersa u Šangaju pošto je u tri seta savladao Grigora Dimitrova 6:3, 3:6, 6:4.

Dugo će pamtiti 19-godišnji Čeh ovaj Šangaj. Prvo, izborio je prvo četvrtfinale na turnirima serije 1.000. A drugo, u njemu će se prvi put sastati protiv idola Novaka Đokovića.

Za tu veliku privilegiju momak koji je 65. na ATP listi, izborio se sjajnom pobjedom protiv Grigora Dimitrova. Za dva sata i pet minuta pobijedio je trenutno 10. tenisera svijeta.

Prvi set dobio je Menšik 6:3, zahvaljujući tome što je odmah oduzeo servis protivniku i poveo 3:0. Drugi set se odigrao na identičan način, samo su se uloge obrnule. Doduše, bilo je više brejk lopti. Čeh je ozbiljno pritiskao, u dva gema propustio je čak šest brejk lopti.

Prvi do brejka u trećem setu dolazi Čeh. Poveo je 4:1, a imao je i priliku da na svoj servis završi meč. Međutim, Dimitrov mu nije dopustio ni meč loptu, napravio je brejk i smanjio na 5:4.

Menšik je tu pokazao mentalnu čvrstinu. Kada je Bugarin servirao da izjednači na 5:5 Čeh dolazi do dvije vezane brejk lopte. Drugu koristi i ipak nije dozvolio da mu izmakne viđena pobjeda.

Sada ima priliku da se istakne protiv čovjeka za koga je i sam govorio da mu je idol, piše Sport klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije