Tenis

Sporije paljenje Đokovića: Srbin savladao Popirina za derbi u četvrtom kolu

Sporije paljenje Đokovića: Srbin savladao Popirina za derbi u četvrtom kolu
Foto: Tanjug/AP | Sporije paljenje Đokovića: Srbin savladao Popirina za četvrto kolo

Srpski teniser i trenutno drugi reket na svijetu Novak Đoković uspješno je ’’preskočio’’ prepreku u trećem kolu. Bio je bolji od Australijanca Alekseja Popirina sa 3:1 po setovima 4:6, 6:3, 6:4, 7:6.

Od samo starta meča vidjelo se da Đoković nije ušao baš najbolje. Falilo je fokusa i djelovao je pomalo odsutno. Kao rezultat toga i  izgubio je prvi set, te je Australijanac poveo – 6:4.

Bilo je straha i početkom drugog seta. Neke spašene brejk lopte kao da su pokrenule mašinu. Ušao je polako svom protivniku i u servis, ritern je počeo da radi, a Popirin se polako pronalazio u bezizlaznim situacijama. Uzeo je Nole brejk, poveo 3:1 i odatle više nije bilo greške.

Drugi set je otišao na stranu srpsko tenisera – 6:3.

Početak treće seta postavio je tok tog cijelog dijela igre. Odmah brjk kojeg je Novak ’’ljubomorno’’ čuvao do kraja seta – 6:4. Mnogo bolje je izgledao Srbin, pljuštali su vineri iz riterna, prvi servis je bio na mjestu tako da Popirin i nije imao puno izbora.

U četvrtom setu Australijanac je ponovo pronašao servis, ponovo su to bile neke ’’lude’’ brojke kada je u pitanju procenat ubačenog prvog servisa.

Imao je Nole i tri vezane brejk lopte, ali servis Popirina je sve neutralisao. Time, četvrti set je otišao u taj-brejk, a zna se ko je kralj istih – 7:6.a

Stari vuk je pronašao način da preskoći i današnju prepreku te obezbijedi plasman u četvrto kolo. Tamo ga očekuje veliki izazov u liku i djelu Holgera Runea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije