Tenis

Sinerov plan i projekat: Kako postati novi Đoković

Sinerov plan i projekat: Kako postati novi Đoković
Foto: Tanjug/AP | Sinerov plan i projekat: Kako postati novi Đoković

Janik Siner želi da postane novi Novak Đoković.

Italijanski mediji prenose da je dovođenje trenera koji su radili sa Đokovićem prva faza dugogodišnje misije “Novi Nole“. Cilj je da što duže ostane na vrhu svjetskog tenisa. 

Prvi teniser svijeta će u narednom periodu raditi sa Markom Panikijem, bivši kondicionim trenerom Đokovića i Ulisesom Badiom, bivšim fiziotarapeutom olimpijskog šampiona. 

„On ima magične ruke“, rekao je jednom prilikom Đoković za Badija. 

Radi se o dvojici veoma cijenjenih profesionalaca, koji su prema Italijanima omogućili Đokoviću da igra na vrhunskom nivou više od 15 godina i iz tog razloga, sa ciljem da "imitiraju" karijeru Srbina, Janik je angažovao Marka i Ulisesa koji je takođe radio u FK Valensija. Bio je ključan u vraćanju Noleta na pravi put, koji je 2017. godine povrijedio lakat i završio do tada najgoru godinu u karijeri. Nakon oporavka Đoković je ponovo počeo da dominira svjetskim tenisom. 

“Đoker“ je počeo da radi sa Paničijem i Badiom u dobi od 30 godina, što mu je omogućilo da stigne do 37 godina i da je još uvijek sposoban da osvoji olimpijsko zlato. Siner to želi da počne sa 23 godine, za veoma dug projekat koji mu može pružiti mnogo dugovječnosti u sve napornijem tenisu. 

Sinerov rad će se fokusirati na smanjenje broja turnira na kojima učestvuje. Kao svjetski broj 1 Janik će iz kalendara skoro pa sigurno izbrisati turnire ATP 250, a vjerovatno će zanemariti i one 500. Bio je to lijek koji je Noletu omogućio da osvoji 99 titula i 24 slem turnira u karijeri, postavši najuspješniji svih vremena. 

A Janik, da bi razmišljao o takvoj karijeri, mora ograničiti tegobe koje su mu zadavale nelagodu u 2024. (posebno probleme s kukovima). Badio često kaže da je njegova "tajna" rad 24 sata dnevno. Paniki, bivši profesionalni sportista, imao je u rukama igrače kao što su Fonjini, Bolelli, Na Li, Kerber....

Bez obzira na to kako je završena veza sa Naldijem i Ferarom, što je Sineru omogućilo da dođe do svjetskog vrha, s Panikijem i Badiom Italijan pokušava pogledati dalje od rangiranja i pojedinačnih turnira. Cilj je ostati čovjek kojeg treba pobijediti čak i za nekoliko godina, kada će biti mnogo tenisera željnih da poraze Janika, koji ima za cilj da postane parni valjak tenisa. Baš kao Đoković, piše gazzetta.it.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije