Tenis

''Siner je bolji od Novaka''

''Siner je bolji od Novaka''
Foto: Tanjug/AP | ''Siner je bolji od Novaka''

Rene Stabs, bivša šampionka u dublu i nekadašnji trener Serene Vilijams, smatra da se znatno promijenila dinamima u mečevima Novaka Đokovića i Janika Sinera.

Italijan je u Rijadu četvrti put uzastopno izašao kao pobjednik iz mečeva sa Đokovićem.

Iako "Slem šest kraljeva" nije turnir koji se računa, jer je egzibicionog karaktera, oba igrača su duel shvatili ozbiljno, pa je viđena velika broba u skoro dva i po sata tenisa.

Australijanka je otud izjavila je smatra da je Italijan trenutno bolji igrač od Novaka.

"Reći ću vam zašto Novak ne može da ga pobijedi... Mislim da je to zato što je Janik sada malo bolji. Novak ima 37 godina. U nekoj tački, počnete da gubite dominaciju i Janik sada ima taj osjećaj dominacije", kaže Stabs.

Ona dodaje da su nijanse u tenisu veoma važne.

"Samopouzdanje je takođe veliki faktor u velikim momentima, posebno u taj-brejkovima. Ipak, u prvom setu mogli ste da vidite kod Janika, kao da je sebi rekao, 'ovo je moje vrijeme'", dodala je bivša šampionka.

"Prije tri godine, kada je reč o taj-brejku, setite se da Novak nije mogao da ga izgubi. Mnogi od tih mečeva bi išli u taj-brejk jer su bili dominantni na servisu, teren je bio brz. Sada je Janik gotovo nedodirljiv na servisu", zaključila je Australijanka, prenosi b92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije