Tenis

Šest kraljeva: Đoković čeka Medvedeva ili Sinera

Šest kraljeva: Đoković čeka Medvedeva ili Sinera
Foto: Printscreen | Šest kraljeva: Đoković čeka Medvedeva ili Sinera

Novak Đoković je prvi nosilac na egzbiciji Šest kraljeva slemova u Rijadu i u polufinalu će dočekati pobjednika meča Danila Medvedeva i Janika Sinera.

Rafael Nadal je nosilac broj 2, a njegov rival u polufinalu će biti bolji iz susreta Holgera Runea i Karlosa Alkarasa, prenosi Sport Klub. 

Prvi mečevi se igraju 16. oktobra a drugi 17. Potom slijedi slobodan dan, pa na red dolazi finale. Svi učesnici dobijaju 1,5 milion dolara za dolazak, a šampionu sljeduje šest miliona dolara. 

Organizatori su istovremeno premijerno objavili video predstavljanje turnira, koji je u stilu istorijskih mitova. Svaki igrač ima svoj nadimak – Đoković je gospodar vukova. Alkaras je prikazan kao kibort, Siner kao junak iz renensanse, Nadal kao kralj šljake, Rune kao viking, a Medvedev kao gospodar medvjeda. 

Turnir se igra odmah posle mastersa u Šangaju, gde će svi pomenuti igrači osim Nadala takođe učestvovati. Novaka posle očekuje i masters u Parizu, a ukoliko se plasira, učestvovaće i na završnom Mastersu u Torinu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije