Tenis

Prvi veliki šok na Vimbldonu

Prvi veliki šok na Vimbldonu
Foto: Shutterstock.com/Tanjug | Prvi veliki šok na Vimbldonu

LONDON - Češka teniserka Marketa Vondrušova nije uspjela da se plasira u drugo kolo Vimbldona, pošto je danas u prvom kolu izgubila od Džesike Buzas Maneiro iz Španije 6:4, 6:2.

Španska teniserka je napravila veliko iznenađenje i za samo 67 minuta pobijedila Vondrušovu, koja je prošle godine osvojila Vimbldon. Češka teniserka je prošle godine u finalu pobijedila Uns Džabir iz Tunisa 6:4, 6:4. Ovo je prvi put poslije 30 godina da je šampionka Vimbldona ispala u prvom kolu. Tada se to desilo Štefi Graf.

Buzas Maneiro će u drugom kolu Vimbldona igrati protiv pobjednice meča Ana Bogdan (Rumunija) - Kristina Buča (Španija). Plasman u drugo kolo izborile su i Amerikanka Džesika Pegula i Elena Ribakina iz Kazahstana. Pegula je u prvom kolu savladala sunarodnicu Ešlin Kruger 6:2, 6:0, dok je Ribakina bila bolja od Rumunke Elene Gabrijele Ruse 6:3, 6:1.

Ribakina će u drugom kolu igrati protiv Njemice Laure Zigemund, koja je pobijedila Ukrajinku Katerinu Bajndl 6:4, 6:1. Pegula će se u drugom kolu sastati sa Kineskinjom Ksinju Vang, koja je savladala Viktoriju Tomovu iz Bugarske 7:6 (7:4), 3:6, 6:0, prenosi tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije