Tenis

Sudar titana: Nole sa 6:1, 6:4 srušio Nadala

Sudar titana: Nole sa 6:1, 6:4 srušio Nadala
Foto: X.com | Počeo sudar titana: Đoković protiv Nadala

Počeo je šezdeseti duel između teniskih legendi Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Nekadašnji američki teniser Patrik Mekinro javio se sat vremena prije početka spektakla, te dao svoju prognozu za 2. kolo Olimpijskih igara

Patrik, mlađi brat poznatijeg Džona Mekinroa, ubijeđen je da će Đoković slaviti u dva seta i putem društvenih mreža je poručio:

„Danas igraju dve legende, Novak Đoković i Rafael Nadal. Susret na šljaci na OI i njihov 60. zvanični meč. Đoković vodi 30:29, poslije ovoga danas vodiće 31:29. Novak dobija sa 6:2, 6:3“.

Prvi set

Očekivano od prvog seta je viđena žestoka borba starih rivala. Nole je poveo 40:0 ali Nadal je zaprijetio i došao do izjednačenja. Ipak, srpski as je sa dva vezana poena dobio prvi gem a zatim agresivnom igrom stisnuo rivala i napravio brejk za 2:0.

Potom je  najbolji tensier ikada lako rijepšio gem na svoj servis i poslije 15 minuta igre poveo sa 3:0.

Uspio je Nadal da u četvrtom gemu spasi dvije brejk šanse ali ne i treću pa je Đoković drugim brejkom došao do 4:0 a potom je ekspresno riješio i peti gem za glatkih 5:0.

Nadalovi navijači nisu nimalo sretni jer njihov miljenik izgleda loše na terenu. Bio je vrlo blizu da po put u karijeri izgubi prvi set bez osvojenog gema od ljutoig rivala ali uspio je da u šestom stigne do prvog poena.

Ipak, slaba je to bila utjeha jer je Đoković ipak stigao do 6:1 u prvom setu nakon 40 minuta igre.

II set

Drugi set je otvoren servisom Španca a Nole je odmah imao brejk priliku. Prvu nije iskoristio ali jeste drugu i poveo sa 1:0.

Ne obazire se Đoković da li je njegov ili servis rivala, gazi starog protivnika na "njegovoj" šljaci i već ima 3:0.

Zastrašujuće djeluje Novak u Parizu. Da nije bilo nekih njegovih grešaka ovaj meč bi bio već gotov. 4:0 ima Nole i treća runda je na pomolu. Nadal je tek u petom gemu drugog seta stigao do prvog poena.

Tračak nade za Španca, Đoković se nervira i griješi pa je njegov rival napravio brejk za 2:4 ali je i dalje u zaostatku za još jedan u drugom setu.

Nadal je potom brzo riješio gem na svoj servis i smanjio na 3:4. Da li je na pomolu drama?

Jeste. Nadal se drugim brejkom vratio u igru i izjednačio na 4:4 za veliku radost većine na tribinama.

Žestoka borba je viđena u devetom gemu a Nole je iskoristio treću brejk loptu i došao do 5:4 i prilike da servira za pobjedu.

Nije glatko prošao ni odlučujući set ali je Đoković ipak došao do 6:4 nakon 103 minuta igre.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije