Tenis

Peti trofej u 2024. godini: Najbolji bh. teniser odbranio titulu u Istanbulu

Peti trofej u 2024. godini: Najbolji bh. teniser odbranio titulu u Istanbulu
Foto: Tanjug/AP | Peti trofej u 2024. godini: Najbolji bh. teniser odbranio titulu u Istanbulu

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur trijumfovao je nad srpskih teniserom Hamadom Međedovićem te je odbranio titulu u Istanbulu.

Prošle godine je Džumhur u finalnom meču čelendžera u ovom turskom gradu trijumfovao nad Slovakom Lukašom Klajnom, dok je ove nedjelje "žrtva" bio srpski teniser Hamad Međedović.

Igrača rođenog 2003. godine, 11 godina stariji Džumhur porazio je u dva seta (6:4, 6:2), a na terenu je u duelu sa petim nosiocem na ovom turniru proveo manje od sat vremena (55 minuta), prenosi Mondo.ba.

Ključ pobjede leži u činjenici da je rođeni Sarajlija odlično koristio brejk-prilike koje su mu se ukazale. Od pet brejk-šansi, materijalizovao je četiri, pa je tako u drugi plan pala činjenica da je Međedović u prvom setu odservirao čak šest as-udaraca.

Za Džumhura je ovo bio peti ovogodišnji trofej na čelendžerima, s obzirom na to da je prethodno u aprilu dolazio do kraja u Barleti i Ostravi, dok je u junu i avgustu osvajao Zagreb, odnosno Santo Domingo.

Na putu do trofeja Džumhur je prvo eliminisao Litvanca Ričardasa Berankisa koji mu je predao meč, baš kao i Britanac Džek Pinington Džons u četvrtfinalu.

Između ta dva meča savladan je Hrvat Dino Prižmić, dok je u bici za finale najbolji bh. reket nadigrao Jespera de Jonga, preokrenuvši rezultat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije