Tenis

Novak poslije pobjede: Uživam na terenu, ne umaram se

Novak poslije pobjede: Uživam na terenu, ne umaram se
Foto: Tanjug/AP | Novak poslije pobjede: Uživam na terenu, ne umaram se

Najbolji srpski teniser uspešno je nastavio pohod ka još jednoj završnici turnira, ovog puta Mastersa u Šangaju.

U osmini finala je ubjedljivo savladao Romana Safiulina rezultatom 2:0 (6:3, 6:2).

Kako je sam istakao poslije meča, ovaj i prethodni meč protiv Italijana Flavija Koboljija su mu najbolji od finala Olimpijskih igara i osvajanja zlata u Parizu.

"Ovo je bilo blizu desetke. I jučerašnji i današnji mečevi, odavno nisam igrao tako dobro. Uživam na terenu i kada je tako, onda ima uživanja i kada se udara loptica na terenu. Ovakvi mečevi i ovo što osećam na terenu, glavni su razlog zašto još uvek igram tenis i takmičim se. Verujem da i dalje mogu da igram na najvišem nivou. Stvar je održavanja tog kontinuiteta. I van terena se sjajno zabavljam, navijači u Kini su neverovatni", rekao je Đoković.

Te je dodao.

"Dobio sam puno poklona, vratiću se kući sa novim koferom punim poklona. Moji klinci najviše od "NoleFama" ovde u Kini. Pokušaću sve da vratim kući, jako mi je drago zbog njihove ljubavi".

Zatim se obratio i na srpskom jeziku.

"Ova dva meča, juče i danas, možda su moji najbolji od Olimpijade. Nisam mnogo igrao, ali raduje me činjenica da ovako igram i da se dobro osećam, to je cilj.  Igrati na ovakvom nivou i održavati taj kontinuitet, u visini zadatka i bistrini uma, da donosim odluke veoma brzo, a da se ne umaram previše. I to protiv igrača kao što je Safiulin koji je u odličnoj formi i pobeđivao je poslednjih meseci nekoliko sjajnih igrača. Mislim da sam odigrao sjajno. Sutra imam slobodan dan, spremam se za četvrtfinale i nadam se najboljem", zaključio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije