Tenis

Ništa od glavnog žrijeba Vimbldona za Međedovića

Ništa od glavnog žrijeba Vimbldona za Međedovića
Foto: Tanjug/AP | Ništa od glavnog žrijeba Vimbldona za Međedovića

Hamad Međedović nije uspio da se plasira u finale kvalifikacija na Vimbldonu, pošto je u tri seta poražen od Kazahstanca Bebita Zuhajeva 6:7(3:7), 7:5, 6:4.

Imao je Međedović velike šanse da ipak riješi ovaj meč u svoju korist. Ali je na kraju 128. reket svijeta dozvolio 208. na ATP listi da ga pobjedi i onemogući da bude u glavnom žrijebu Vimbldona.

Teško i da se zaslužuje pobjeda kada se ne napravi nijedan brejk. Doduše, Međedović je imao sjajnu priliku u drugom setu kod vođstva 4:3 da napravi brejk i povede 5:3 i servira za meč. Imao je tri brejk lopte, ali ih nije iskoristio i na kraju izgubio taj set.

U trećem setu je pretrpio rani brejk. Ali kada je Kazahstanac servirao za meč Međedović je stekao dvije vezane brejk lopte. Njih je propustio, pa je došao do još dve. Međutim, sve je spasao Zuhajev i na kraju zasluženo pobijedio.

Na korak od glavnog žrijeba došao je Damir Džumhur. Predstavnik Bosne i Hercegovine pobijedio je Nika Harta u tri seta 6:4, 3:6, 6:1. Za prolaz u glavni žrijeb, prvi nekog gren slema još od januara 2022. i Australijan Opena, Džumhur će igrati protiv Španca Moro Kanjasa, koji je 189. na ATP listi, 80 mjesta lošiji od Džumhura, prenosi Sport klub.

Do finala kvalifikacija nije uspeo da dođe Dino Prizmić. On je poražen od Francuza Gastona u tri seta 4:6, 7:5, 6:2. A uspešan je bio i još jedan Francuz, daleko poznatiji. Rišar Gaske savladao je Kanađanina Galarnoa 6:1, 6:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije