Tenis

Nemilosrdni Đoković savladao slabašnog Nadala

Nemilosrdni Đoković savladao slabašnog Nadala
Foto: Tanjug / AP | Nemilosrdni Đoković savladao slabašnog Nadala

​Srpski teniser Novak Đoković osvojio je treće mjesto na skupo plaćenoj egzibiciji u Rijadu, pošto je savladao svog najvećeg rivala Rafaela Nadala sa 2:0.

Po setovima je bilo 6:2 i 7:6, a susret je trajao jedan sat i 31 minut.

Na taj način je stavljena tačka na najveće rivalstvo u istoriji ovog sporta, jer je već poznato da će Nadal završiti karijeru poslije Dejvis kupa.

Podsjetimo, Srbin je vlasnik 24 grend slem titule, Španac ih ima 22 i jasno je da se radi o dvojici najvećih ikada, uz sav respekt prema Rodžeru Federeru.

Naravno, ovaj meč neće ući u zvaničnu statistiku međusobnih duela, pošto je u pitanju egzibicija. Tako će ostati odnos 31:29 u pobjedama u korist Novaka Đokovića. 

Ali nema sumnje da je teniski svijet zaslužio večerašnji spektakl na "Six king slam".

Novak je brejkovima u prvom i sedmom gemu prvog seta stigao u laganom ritmu do prednosti od 1:0, dok je u nastavku meča Nadal pružio žestok otpor.

U prvom gemu drugog seta Đoković je stigao do novog brejka, ali je Nadal odgovorio odmah u sljedećem gemu. 

Đoković je potom napravio brejk za 5:4, servirao za meč, ali je Španac uzvratio istom mjerom, uz spašenu meč loptu. Set se na kraju odlučivao u taj-brejku, u kojem je Đoković slavio 7:5 i pobjedio.

Večeras se u velikom finalu i u borbi za nagradu od šest miliona dolara sastaju Karlos Alkaraz i Janik Siner, momci koji su polako, ali sigurno preuzeli status lidera svjetskog tenisa od dvojice velikana koji su upravo završili svoj duel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije