Tenis

''Ne razumijem zašto Đokovića predstavljaju kao lošeg''

''Ne razumijem zašto Đokovića predstavljaju kao lošeg''
Foto: Tanjug/AP | ''Ne razumijem zašto Đokovića predstavljaju kao lošeg''

Danil Medvedev je u Šangaju još jednom podvukao jednu od najvećih dilema i nepravdi sportskog svijeta.

‘’Ne razumem zašto neki mediji Novaka Đokovića ponekad predstavljaju kao lošeg. U stvari, predstavljaju ga kao goreg od drugih’’, ispričao je ruski as u razgovoru za sajt ‘’Bet bum“ iz te zemlje.

‘’I uvijek pokušavam da objasnim ljudima da nije tako’’.

Kao i ogromna većina ljudi koji lično poznaju Đokovića, Medvedev ima samo lijepe reči za najboljeg svih vremena.

‘’Uvijek sam govorio da su mi treninzi sa Novakom mnogo značili. Ne mogu da kažem da sam zahvaljujući njima bio u stanju da uđem u prvih 100 ili slično. Ali za mene je svaki trening sa njim bio veoma lijepo iskustvo’’, kazao je Rus.

Medvedev dodaje koliko je impresioniran ponašanjem velikog suparnika.

‘’Nikada nije bilo važno gdje se nalazim u svetu tenisa, on se uvijek isto ponašao prema meni. Uvijek veoma lijepo, prijateljski. On je dobra osoba i odličan teniser. Njegovo ponašanje je sjajan primjer. Kada sam ušao u prvih deset i počeo dobro da igram, uvijek sam se trudio da zapamtim da je Novak uvijek isti, bez obzira ko si i šta predstavljaš. On je jednostavno uvijek svoj’’, dodaje Danil koji u zavisnosti od rezultata može da pretekne Srbina na četvrtom mjestu već na ovom turniru.

Medvedev još nije osvojio titulu u ovoj godini, nije je osvojio još od maja 2023, ali kaže da nije nezadovoljan sezonom.

‘’Nije perfektna, ali nije ni loša. Bilo je dosta uspona i padova. Bilo je i dobrih pobjeda. Protiv Alkaraza i Sinera je veoma teško igrati, ali sam Janika pobijedio na Vimbldonu. Protiv Karlosa sam izgubio sva tri ovogodišnja meča, ali imam utisak da sam igrao bolje nego ranije. Cilj mi je da obezbijedim put u Torino ali i da osvojim titulu do kraja godine’’.

Već je osvojio Šangaj 2019. Sada nije u toj formi, ali ne gubi nadu.

‘’Na svakom turniru koji igram mogu do finala. Dokazao sam to puno puta’’, ističe pred duel trećeg kola protiv Italijana Arnaldija, 36. na svetu, koga je savladao u sva tri prethodna dvoboja.

Na betonu su njegove pobede bile ubjedljive, a mučio se samo na šljaci. Sada igraju na betonu.

On ima veoma težak žrijeb, jer u četvrtfinalu ide na Sinera, u polufinalu na Alkaraza, a u finalu na Đokovića.

(Sport klub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije