Tenis

Nadal: Rodžer mi je bio veći rival od Novaka

Nadal: Rodžer mi je bio veći rival od Novaka
Foto: Tanjug/AP | Nadal ne popušta: Rodžer mi je bio veći rival od Novaka

Rafael Nadal je riješio da podvuče crtu ispod blistave karijere.

Španskom teniseru je ostalo još da odigra meč na finalnom turniru Dejvis kupa, u novembru u Malagi, a u velikom intervju za "As", odgovorio je još jednom na pitanje ko mu je bio najveći rival.

Brojke kaže da je ubjedljivo najveći broj mečeva imao sa Novakom Đokovićem, zvaničnih 60 i Srbin ima skor 31-29, ali Španac tvrdi da je po njemu veće rivalstvo bilo sa Federerom.

"Đoković je igrač sa kojim sam igrao najviše, ali po meni, najveći rival mi je bio Federer. Jer kada sam se pojavio, Federer je bio tu i on je bio prvi. U godinama kada sam u svakom smislu riječi bio najbolji, bili su to Rodžer i Novak. Ali tih prvih godina, onih koje na vas ostavljaju poseban trag, Rodžer je uvijek bio tu. Ne znam zašto je moje rivalstvo sa njima dvojicom bilo intenzivnije nego ono među njima. Ne znam šta je razlog tome, ali mislim i da je širom svijeta prisutan taj osjećaj. Morali bismo da nađemo razlog. Sa Rožerom je sve jasno, bio je tu jasan kontrast stilova i načina kako se gleda i pristupa sportu. Sa Novakom, naravno, bio je to nevjerovatni izazov. Na kraju, on je igrač koji je uspio da održi najviši nivo igre i napreduje svake godine. Brojke kažu da je najbolji, njegov nivo tenisa je takođe bio najbolji i kao dodatak, uspio je da se drži daleko od povreda", objašnjava Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije