Tenis

Izjava koja potvrđuje: Đoković ne razmišlja o penziji

Izjava koja potvrđuje: Đoković ne razmišlja o penziji
Foto: Tanjug/AP | Izjava koja potvrđuje: Đoković ne razmišlja o penziji

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je odigroa egzibiconi meč protiv Grigora Dimitrova u Sofiji, pa se obratio medijima i otkrio da i dalje osjeća strast ka tenisu.

Novak Đoković je poražen od Grigora Dimitrova sa 2:1 u setovima na egzibicionom turniru u Sofiji. Publika je uživala u šou programu koji je priredio Srbin, a onda je sve navijače oduševio kada je u rzagovoru sa medijima izjavio da i dalje osjeća veliku strast ka igranju.

Ipak, svjestan je svojih godina.

"Već imam 37 godina, što je ozbiljna starost za profesionalnog tenisera. Igram skoro 20 godina i moje telo to sve više oseća. Baš zato igram ređe i postajem izbirljiviji kada je u pitanju moj raspored", jasan je Đoković.

Potom je govorio o tome šta je potrebno da se bude na najvišem mogućem nivou, na kojem je on godinama unazad.

"Moraš biti opsednut, ali na dobar način. Odlaziti na spavanje i buditi se misleći o tome kako da postaneš bolji. To važi još više za individualne sportove, jer u njima nema nikoga iza koga bi se mogao sakriti. Ima mnogo gladnih vukova, mladih igrača koji izazivaju veterane, ali mi smo još uvek jaki", poručio je Đoković, prenosi b92.

Podsjetimo, ove godine Srbin nije uspio da osvoji nijedan grend slem, ali je ostvario san i došao do zlatne olimpijske medalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije