Tenis

Italijan zakazao okršaj sa Đokovićem

Italijan zakazao okršaj sa Đokovićem
Foto: Tanjug/AP | Italijan zakazao okršaj sa Đokovićem

Potajno se možda publika u Šangaju nadala da bi mogla da prisustvuje novoj epizodi teniskog klasika između Stena Vavrinke i Novaka Đokovića. U proteklih deceniju i po dvojica igrača sada već duboko na zalasku treće decenije odigrali su nekoliko zaista spektakularnih mečeva (a ukupno 27). Ipak, neće imati priliku da gledaju dvojicu majstora na djelu jer je Flavio Koboli bio preveliki zalogaj za vremešnog Švajcarca – 7:6,6:7,3:6.

Mladi Italijan (20), inače 30. teniser svijeta savladao je 19 godina starijeg rivala poslije preokreta. Vavrinka je sve do završnice drugog seta bio ravnopravan, pa i bolji rival, ali je propuštena prilika da stavi tačku na meč u taj brejku u kombinaciji s umorom dovela do velikog pada u odlučujućem setu.

Koboli je u njemu prvim brejkom u meču trasirao put ka pobjedi. Iako je djelovalo da bi mogao rutinski da privede posao kraju, morao je dobro da se oznoji, spašava brejk lopte rivala u 7. gemu. Do kraja je bio siguran na svoj servis i stavio tačku na veoma uzbudljiv meč dug 2 časa i 33 minuta.

Kao nagradu je dobio priliku da po prvi put u karijeri ukrsti reket sa najboljim svih vremena – Novakom Đokovićem (utorak 12.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije