Tenis

Iga i dalje na vrhu, Pegula u top 3

Iga i dalje na vrhu, Pegula u top 3
Foto: Tanjug/AP | Iga i dalje na vrhu, Pegula u top 3

BEOGRAD - Najbolje rangirana srpska teniserka Olga Danilović zadržala je 110. mjesto na najnovijoj WTA listi sa 655 bodova.

Drugorangirana srpska teniserka Lola Radivojević napredovala je za 41 poziciju i trenutno je 232. teniserka svijeta sa 312 bodova. Dejana Radanović je popravila plasman za 26 mjesta i sada je 245. igračica na WTA listi sa 286 poena. Natalija Stevanović je zadržala 282. mjesto na listi najboljih teniserki svijeta sa 237 bodova, dok je Aleksandra Krunić na 283. poziciji sa 236 poena. 

Poljakinja Iga Švjontek se i dalje nalazi na prvom mjestu WTA liste sa 10.885 bodova, dok je Bjeloruskinja Arina Sabalenka druga sa 8.716 poena. Sabalenka je prije dva dana osvojila US Open, pošto je u finalu pobijedila Amerikanku Džesiku Pegulu 7:5, 7:5. Pegula je poslije plasmana u finale US Opena napredovala za tri mjesta na WTA listi i trenutno je treća teniserka svijeta sa 6.220 bodova. Elena Ribakina iz Kazahstana zadržala je četvrto mjesto na WTA listi, dok je Italijanka Jasmin Paolini i dalje peta teniserka svijeta.

Amerikanka Koko Gof pala je na šesto mjesto, dok je Kineskinja Ćinven Dženg zadržala sedmu poziciju. Amerikanka Ema Navaro je popravila plasman za četiri pozicije i trenutno je osma teniserka svijeta, a iza nje slijede Čehinja Barbora Krejčikova i Grkinja Marija Sakari, prenosi tanjug.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije