Tenis

Drama na Vimbldonu: Medvedev srušio Sinera

Drama na Vimbldonu: Medvedev srušio Sinera
Foto: Tanjug/AP | Drama na Vimbldonu: Medvedev srušio Sinera

Ruski teniser Danil Medvedev prvi je polufinalista Vimbldona.

Peti teniser svijeta je danas u spektakularnom četvrtfinalu savladao prvog igrača svijeta Janika Sinera sa 3:2. Po setovima je bilo 6:7, 6:4, 7:6, 2:6, 6:3 poslije više od četiri seta tenisa na Centralnom terenu. Iako je igrao promjenjivo na turniru Medvedev je odigrao najbolji meč do sada i u potpunosti iznenadio Sinera koji je slovio za velikog favorita, jer je imao pet trijumfa u nizu protiv Rusa.

Ovo mu je drugo uzastopno polufinale na Vimbldonu. Prošle godine ga je tamo zaustavio Karlos Alkaraz. 

Gledali smo sjajan meč koji je odlučen nakon pet setova. U prvom je Rus imao set loptu, a onda je napravio dvije velike greške i praktički poklonio prvi set Italijanu nakon taj-brejka. U drugom je Siner tražio medicinsku pomoć koja je poprilično trajala jer se nije osjećao dobro. Sve je to iskoristio Medvedev koji dolazi do velikog preoketa. Osvaja naredna dva seta i prelazi u vođstvo.

Međutim, prvi reket svijeta se nije predavao. Uzvratio je udarac u četvrtom setu i odveo set u peti. Tamo je prvi udarac zadao Medvedev, napravio je brejk za 3:1. Uslijedio je maratonski i vjerovatno odlučujući gem u kojem je Medvedev ipak potvrdio brejk i došao do velikih 4:1.

Do kraja je zadržao servis i tako se plasirao u deveto gren slem polufinale. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije