Tenis

Čilić u finalu poslije dvije godine

Čilić u finalu poslije dvije godine
Foto: Instagram/ATP Tour | Čilić u finalu poslije dvije godine

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u finale ATP turnira serije 250 u kineskom Hangžuu, pošto je pobijedio Brendona Nakašimu u dva seta 6:4, 7:6(8:6).

Dok su prethodni protivnici smatrani daleko ispod renomea (koji je nekada imao) Marina Čilića, Brendon Nakašima svakako nije u toj grupi. Igrač koji je 36. na ATP listi ušao je u ovaj susret kao veliki favorit.

Na to je dosta uticala problematična forma Čilića, koji do ove jeseni i nije igrao mnogo. A posljednji put kada je imao iole neki kontinuitet bilo je 2022. kada je u ovo vrijeme i igrao posljednje ATP finale. Izgubio ga je tada u Tel Avivu od Novaka Đokovića.

Međutim, protiv Nakašime je bio besprekoran prevashodno na servisu. Nije dozvolio nijedan brejk. U prvom setu je napravio jedan, a u drugom je odluka pala u taj-brejku. Nakašima je imao 6:4 i dve vezane set lopte. Čilić od tada vezuje četiri poena i ne samo da je spasao set lopte već je i završio meč.

Protivnik u finalu biće mu domaći takmičar.

Ostaje da se vidi da li će se za 21. ATP titulu u karijeri boriti protiv Žižena Ženga ili Junčaoketea Bua čiji meč je upravo u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije