Tenis

Alkaraz se nada da će Nadal zaigrati finale Dejvis kupa

Alkaraz se nada da će Nadal zaigrati finale Dejvis kupa
Foto: Tanjug/AP | Alkaraz se nada da će Nadal zaigrati finale Dejvis kupa

Španski teniser Karlos Alkaraz rekao je da mu je žao što neće igrati u dublu sa Rafaelom Nadalom na Lejver kupu, ali da se nada da će ponovo biti dubl partneri na Dejvis kupu krajem ove godine.

Lejver kup je počeo u petak u Berlinu, a tim Evrope će pokušati da ga osvoji prvi put od 2021. godine. Nadal je trebalo da igra u prestonici Njemačke, ali je zbog povrede morao da se povuče.

Alkaraz je tim povodom rekao da mu je žao što posle Olimpijskih igara u Parizu neće imati priliku da ponovo zaigra dubl sa svojim idolom.

''Kada su objavili sastav tima i kada sam vidio da Rafa dolazi bio sam jako uzbuđen što ću ponovo dijeliti svlačionicu sa njim. Na Lejver kupu smo svi mnogo bliži jedni drugima, to bi bilo jedinstveno iskustvo. Nedostajaće mi i nadam se da će se vratiti na teren uskoro kada bude bio spreman i da ćemo se sresti na nekom turniru'', rekao je Alkaraz.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Španije David Ferer rekao je da postoji mogućnost da Nadal zaigra za svoju zemlju na finalnom turniru Dejvis kupa u Malagi u decembru. Alkaraz je bio dio španskog tima koji se na završni turnir plasirao pobjedama nad Češkom, Francuskom i Australijom u kvalifikacijama u Valensiji. Četvorostruki grend slem šampion se nada da će u Malagi ponovo zaigrati sa Nadalom.

''Čuo sam da je Ferer rekao da ako Rafa bude tamo, računaće u potpunosti na njega. Nadam se da ću i ja biti fizički spreman da odem u Malagu. To je nešto čemu se posebno radujem i nadam se da će i Rafa biti tamo. On je jedan od najvećih u istoriji našeg sporta. Za mene je on idol, čije sam mečeve gledao dok sam bio dijete. Pokušavao sam da naučim od njega što više tokom vremena koje smo proveli zajedno'', rekao je Španac, prenosi Sport klub.

Alkaraz će prvi meč na Lejver kupu odigrati u toku dana u dublu sa Aleksandrom Zverevom, a protivnici iz tima svijeta će im biti Tejlor Fric i Ben Šelton, a taj meč je posljednji na programu.

Tim svijeta poveo je poslije prvog meča pobjedom Franciska Serundola nad Kasperom Rudom 6:4, 6:4, dok je izjednačenje timu Evrope donio Stefanos Cicipas, koji je slavio protiv Tanasija Kokinakisa 6:1, 6:4.

Lejver kup traje tri dana, svakog dana se igraju po četiri meča – tri singla i jedan dubl. Bodovanje je specifično jer mečevi prvog dana vrijede po jedan poen, drugog dva i trećeg po tri poena, što turnir čini uzbudljivim i neizvjesnim do samog kraja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije