Sportovi na vodi

Zvaničnici Srpske čestitali "delfinima": Bili ste najbolji onda kada je najviše trebalo

Zvaničnici Srpske čestitali "delfinima": Bili ste najbolji onda kada je najviše trebalo
Foto: Tanjug/AP | Zvaničnici Srpske čestitali "delfinima": Bili ste najbolji onda kada je najviše trebalo

BANJALUKA – Zvaničnici Republike Srpske čestitali su vaterpolistima Srbije osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da se osvajanjem zlata nastavila trofejna tradicija.

"Vašom brilijantnom igrom, nesalomljivošću i jedinstvom još jednom ste potvrdili kvalitet srpskog vaterpola na svjetskom nivou i nastavili sa trofejnom tradicijom", naveo je Dodik u čestitki.

Dodik je zahvalio "delfinima" što su ovim zlatom obasjali svoju zemlju i narod, što i nas iz Republike Srpske čini veoma ponosnim.

"Uvjeren sam da će ova generacija vaterpolista i u vremenu koje je pred nama donijeti još mnogo pobjeda i trofeja", naveo je Dodik, prenosi Srna.

"Kao pravi šampioni, bili ste najbolji onda kada je najviše trebalo i zasluženo se okitili najsjajnijim odličjem!", napisao je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović na "Instagramu".

Čestitala je srpskim vaterpolistima na osvajanju zlatne medalje na, te istakla da je Srbija u ovom sportu svjetska sila.

Ona je podsjetila da je ovo treća uzastopna zlatna medalja za srpske vaterpoliste na Olimpijskim igrama, što je najbolja potvrda da je Srbija u ovom sportu svjetska velesila.

"Još jednom, svaka čast i hvala vam za sve momente radosti koje ste priredili svojoj zemlji, nama u Republici Srpskoj, kao i svim Srbima, ma gdje živjeli!", navela je Cvijanovićeva.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je vaterpolo reprezentaciji Srbije osvajanje zlatne medalje, ističući da je pokazala da je Srbija svjetska velesila u vaterpolu.

"Sve nas u Republici Srpskoj neizrecivo je obradovao vaš uspjeh. Oduševili ste nas svojom veličanstvenom igrom i učinili ponosnim, te još jednom pokazali da je Srbija svjetska velesila u vaterpolu", objavio je Višković na društvenoj mreži "Iks".

Višković je poželio srpskim vaterpolistima da nastave ostvarivati vrhunske rezultate i na predstojećim takmičenjima.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je vaterpolistima Srbija na osvajanju zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, poručivši da je nakon svih uspjeha srpskih sportista lijepo biti Srbin.

"Nole je pokazao zlatni put. Mikec i Arunović su ga upucali, Sjedinjene Države su nam se na koš sudije provukli. Njemačka je pometena sa parketa, Ameri i Hrvati sa bazena", napisao je Stevandić za društvenoj mreži "Iks".

On je uputio izvinjene vaterpolo šampionima za početne sumnje.

"Boljih na svijetu nema. Čeka vas balkon!", napisao je Stevandić.

Vaterpolisti Srbije osvojili su zlatnu medalju na Olimpijskim igramau Parizu, pobijedivši selekciju Hrvatske u finalu rezultatom 13:11.

Srpski "delfini" su trostruki uzastopni olimpijski šampioni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije