Sportovi na vodi

Trebinje drugi put domaćin Lige šampiona u vaterpolu

Trebinje drugi put domaćin Lige šampiona u vaterpolu
Foto: V.DUKA | Trebinje drugi put domaćin Lige šampiona u vaterpolu

Trebinje je, drugi put zaredom, domaćin najvećeg sportakog takmičenja kada je u pitanju evropski vaterpolo, jer je u pitanju suorganizacija Lige šampiona Vaterpolo kluba Leotar zajedno sa Jadranom iz Herceg Novog.

Na utakmicama koje počinju sutra Trebinje će ugostiti još tri kluba iz Španije, Francuske i Mađarske, jer, kako je rečeno i na pres konferenciji organizovanoj uoči ovog spektakla, nakon što su u zatvorenom bazenu u ovom gradu prošle godine odigrane utakmice Lige šampiona, bazenu su date najveće ocjene i mogućnost da i ove godine ponovi organizaciju.

"Sve je spremno i pružićemo maksimalne uslove evropskim i našim vaterpolistima iz Jadrana, jer mi odavno ovaj klub smatramo u neku ruku i svojim", kazao je Bojan Okuka, direktor JU "Bazeni Trebinje".

Već u srijedu veče će trebinjska publika podržati Jadran u prvoj utakmici Lige, koja, i prema riječima trenera ovog kluba Vladimira Gojkovića, neće biti nimalo laka, jer je u pitanju Barselona.

"Svjesni smo da igramo protiv jedne ekipe koja je izuzetno kvalitetna i koja ima za cilj da osvoji možda i Ligu šampiona, ali mi ovaj bazen smatramo domaćim terenom, što će nam dati dodatnu snagu i samopouzdanje, a sigurno ćemo imati i veliku pomoć publike, pa ćemo probati napraviti i neko iznenađenje", rekao je Gojković, napominjući da će igrati bez dva izuzetno važna igrača, ali da borba neće izostati.

Čuveni Jadranov vaterpolista Aleksandar Ivović koji se nakon internacionalne karijere od 12 godina vratio u svoj klub, rekao je da će protiv Barselone po prvi put zaigrati na trebinjskom bazenu, ali da je odmah uvidio da su uslovi odlični.

"Ovo je prvi put da igram na ovom bazenu, ali se u protekla dva dana moga treninga ovdje obistinilo sve ono što su mi rekli saigrači iz ekipe – uslovi su zaista fenomenalni, ali smo naišli i na jednu veliku dobrodošlicu, pa očekujem i pune tribine naših navijača iz Trebinja", rekao je Ivović.

Sa njim se složio i njegov klupski kolega Vasilije Radović, koji je i reprezentativac Crne Gore,  a koji kaže da je i prošle sezone igrao na tom bazenu i pohvalio sve uslove, organizaciju, navijače.

"Zahvalan sam i menadžemntu ove javne ustanove koji su nam, s obzirom da mi trenutno nemamo svoj bazen, dozvolili da ovdje igramo, a zahvalnost dugujemo i gradskoj upravi i naravno najviše sjajnoj publici koja je i prošle godine stalno bila uz nas", kazao je Radović.

Povodom odigravanja utakmica Lige šampiona u vaterpolu u Trebinju, prisutne je pozdravio i gradonačelnik Trwebinja Mirko Ćurić, zahvalivši se i Jadranu na ponuđenoj suorganizaciji ovakvog spektakla, ali i predsjedniku opštine Herceg Novi Stevanu katiću, te menadžemntu JU "Bazeni Trebinje" i "Hidroelektranama na Trebišnjici" što su, kako kaže, svi zajedno omogućili ovakvu jednu sportsku promociju Trebinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije