Sportovi na vodi

Popovići progovorio o svom porijeklu: "Ne znam da li sam Srbin"

Popovići progovorio o svom porijeklu: "Ne znam da li sam Srbin"
Foto: Tanjug/AP | Popovići progovorio o svom porijeklu: "Ne znam da li sam Srbin"

Jedna od zvijezda ovogodišnjih Olimpijskih igara je i rumunski plivač, David Popovići, koji je svojoj zemlji donio dosad jedine dvije medalje sa ovogodišnjih igara – zlato na 200 metara slobodno, i bronzu na 100 metara u istoj disciplini.

Njegov uspjeh odjeknuo je i u Srbiji, jer djeluje da ovaj sjajni 19-godišnji plivač ima i srpske korijene.

Zvijezda večeri u “Defans areni” bio je Leon Maršan, koji je tada osvojio dvije zlatne medalje i digao atmosferu do usijanja, jer je u pitanju francuski plivač, koji je možda i trenutno najveća zvijezda Olimpijskih igara.

Ali, glavni događaj večeri bilo je finale stotke kraul i ono je ostavljeno za kraj programa. I vidjeli smo spektakl, jer je Kinez Pan Džanle oborio svjetski rekord u spektakularnoj trci. Kajl Čalmers iz Australije je bio drugi, dok je Popovići uspio da se domogne trećeg mjesta i bronzanog odličja i napravi novi veliki uspjeh, a iza sebe ostavi velikana poput Maksima Grusea.

Nakon što je u miks zoni napravio nekoliko selfija sa novinarima, Ekipa Telegrafa sačekala ga je među prvima, prije nego što je krenuo ka rumunskim novinarima, gdje je njih desetak čekalo svoju glavnu zvijezdu.

Prenijeli su mu da ima mnogo simpatizera u Srbiji da se mnogi raduju njegovim uspjesima i medaljama sa Olimpijskih igara i da ga smatraju svojim.

"I ja mislim da je tako. Imam slično prezime kao srpsko – Popović. Ne znam porijeklo prezimena, ali zahvaljujem se srpskim navijačima", rekao je Popovići, a onda izgovorio i riječ na srpskom.

 “Hvala” – zar ne, tako se kaže?, zahvalan je Popovići.

Podsjetili su ga na njegove ranije riječi da misli da ima srpsko porijeklo, ali da ne zna tačnu istoriju toga, pa nas je zanimalo da li je o tome razgovarao sa roditeljima i bližnjima.

"Ne, ne znam da li imam neko srpsko porijeklo, samo je ime vrlo slično. Ko zna? Ne znam zaista".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije