Sportovi na vodi

Olimpijac i evropski prvak zagrijao Ismaila Barlova za Pariz

Olimpijac i evropski prvak zagrijao Ismaila Barlova za Pariz
Foto: PK SPID | Olimpijac i evropski prvak zagrijao Ismaila Barlova za Pariz

Ismail Barlov, plivački reprezentativac Bosne i Hercegovine obavlja završne pripreme za nastup na predstojećim Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Barlov je već sa 13 godina ispisao stranice istorije ostvarivši čak dvije A norme za nastup u glavnom gradu Francuske, a nedavno je dio priprema odradio u Sloveniji u Kranju.

Osim sa selektorom reprezentacije Bosne i Hercegovine Amelom Kapom i reprezentativnim i klupskim kolegom Ismailom Zulfićem u Sloveniji se za Pariz zagrijavao i sa nekadašnjim olimpicem ove zemlje Emilom Tahirovićem.

„Završen je drugi ciklus priprema za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Naši plivači imali su priliku trenirati sa jednim od najboljih plivača Slovenije. Riječ je učesniku Olimpijskih igara u Atini 2004. i Pekingu 2008. godine i osvajaču medalja na evropskim i mediternaskim prvenstvima u disciplini 50 metara prsno, Emilom Tahirovićem. Hvala od srca Sportskom kompleksu bazena u Kranju gdje smo imali fantastične uslove za treninge“, saopšteno je iz Plivačkog kluba SPID čiji je član Ismail Barlov.

Upravo je disciplina prsno u kojoj bh. javnost polaže najviše nada kada je riječ o nastupu Ismaila Barlova u Parizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije