Sportovi na vodi

Mostar dočekuje vicešampionku Evrope Lanu Pudar

Mostar dočekuje vicešampionku Evrope Lanu Pudar
Foto: Tanjug | Mostar dočekuje vicešampionku Evrope Lanu Pudar

Sportski savez Grada Mostara i Grad Mostar danas organizuju svečani doček za Lanu Pudar koja se vraća iz Beograda nakon održanog Evropskog seniorskog prvenstva.

Najbolja plivačica Bosne i Hercegovine sinoć je u glavnom gradu Srbije osvojila srebrenu medalju u disciplini 200 metara delfin .

„Planirani doček je danas u 14.30 sati u Međunarodnoj zračnoj luci Mostar, gdje će biti održana i press konferencija na kojoj će se obratiti pored Lane Pudar i trenera Damira Đedovića, predsjednik SSGM Ekrem Čolakhodžić, predsjednik  Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić i gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić“, saopšteno je iz Sportskog saveza Grada Mostara.

Lana Pudar, najbolja bosanskohercegovačka plivačica osvojila je srebrnu medalju sa vremenom 2:08.15. Bila je ovo njena jubilarna 20 medalja u karijeri na velikim takmičenjima. Zlatnu medalju osvojila je Dankinja Helena Bach Rosendahl s vremenom 2:07.88 sekundi,

"Mostarska sirena" na Evropskom prvenstvu u Beogradu je nastupila i u finalu dsicipline na 100 metara delfin i osvojila osmo mjesto.

Evropsko seniorsko prvenstvo u glavnom gradu Srbije bila je posljednja provjera Lane Pudar pred nastup na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije